Κωνσταντίνος Συνολάκης για Μάτι: Τότε έφταιγε ο ΣΥΡΙΖΑ, τώρα η κλιματική αλλαγή

Κωνσταντίνος Συνολάκης για Μάτι: Τότε έφταιγε ο ΣΥΡΙΖΑ, τώρα η κλιματική αλλαγή

Αποκαλύπτεται όσο περνάει ο καιρός και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διορίζει τους «άριστους» εκλεκτούς της στις κύριες θέσεις του κρατικού μηχανισμού, το μεγάλο κόλπο που παίχτηκε στην υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, το καλοκαίρι του 2018.

Η Νέα Δημοκρατία επένδυσε στην καταστροφή με τους 99 νεκρούς για να σπείρει τον τρόμο και να κατηγορήσει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι όχι μόνο δεν είχε προετοιμάσει τον κρατικό μηχανισμό για τέτοιου είδους φαινόμενα αλλά και ότι άργησε να ειδοποιήσει τους κατοίκους της περιοχής να την εγκαταλείψουν.

Πρωτοστάτης αυτής της βιομηχανίας fake news κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της Περιφερειάρχου Ρένας Δούρου, ήταν ο ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Συνολάκης καθηγητή Φυσικών Καταστροφών του Πολυτεχνείου Κρήτης ο οποίος είχε εκτιμήσει ότι το Μάτι θα μπορούσε να εκκενωθεί σε 30 με 45 λεπτά, αν υπήρχε το κύριο στοιχείο για εντολή εκκένωσης.

«Το Μάτι ήταν σχετικά εύκολη περιοχή να εκκενωθεί γιατί είναι μικρή περιοχή και έχει θάλασσα» είχε αναφέρει ο ακαδημαϊκός ο οποίος αναφερόταν σε έρευνα που έκανε μετά από πρόσκληση του αρχηγού τότε της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα είχε απορρίψει μετά βδελυγμίας ότι την μεγαλύτερη ευθύνη έρει η κλιματική αλλαγή και τα ακραία φαινόμενα που δημιουργήθηκαν στην περιοχή.

Τώρα ο Κωνσταντίνος Συνολάκης ορίστηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής για την Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής μια επιτροπή που συστήνεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Και με αυτή την ιδιότητα και μιλώντας για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι εκτίμησε ότι όντως επρόκειτο για ένα ακραίο φαινόμενο λόγω της κατεύθυνσης και δύναμης του αέρα καθώς και ότι αντίστοιχα φαινόμενα θα συναντώνται συχνότερα με την κλιματική αλλαγή.

Με αυτή την κυνική δήλωσή του ο καθηγητής και νυν πρόεδρος της Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή αποκαλύπτει το βρώμικο παιγνίδι της Νέας Δημοκρατίας και των φιλικών προς αυτή Μέσων Ενημέρωσης που παίχτηκε πάνω στην καταστροφή στο Μάτι. Ετσι λοιπόν εξαργυρώνει η κυβέρνηση τις υπηρεσίες κάποιων στην περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter