Κωνσταντινούπολη: Ανασύρθηκε ζωντανό ένα μικρό κορίτσι από τα ερείπια του κτιρίου που κατέρρευσε (Video)

Κωνσταντινούπολη: Ανασύρθηκε ζωντανό ένα μικρό κορίτσι από τα ερείπια του κτιρίου που κατέρρευσε (Video)

Ένα μικρό κορίτσι ανασύρθηκε ζωντανό από τα ερείπια του κτιρίου που κατέρρευσε την Τετάρτη στην περιοχή Καρτάλ της Κωνσταντινούπολης, γεμίζοντας με συγκίνηση και χαρά τους διασώστες.

Το κοριτσάκι ονομάζεται Χαβάς και ανασύρθηκε ζωντανό από τα συντρίμμια έπειτα από 18 ώρες. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Μέχρι αυτή την ώρα έχουν ανασυρθεί τρεις νεκροί και 12 τραυματίες. Οι έρευνες συνεχίζονται καθώς η διάσωση της μικρής Χαβάς αναπτέρωσε τις ελπίδες των διασωστών που με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά «σαρώνουν» τα ερείπια. 

_x000D_
_x000D_

Παράνομο το κτίριο

Προς το παρόν δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της τραγωδίας, η οποία σημειώθηκε στις 16:00 (τοπική ώρα, 15:00 ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλικαγιά, οι τρεις πάνω όροφοι του κτιρίου είχαν χτιστεί παράνομα, ενώ στο ισόγειο λειτουργούσε χωρίς άδεια ένα εργαστήριο υφαντουργίας.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους λίγα λεπτά προτού ανασυρθεί ζωντανό το κορίτσι ο Γερλικαγιά δήλωσε ότι οι διασώστες «μίλησαν σε ένα κορίτσι με το όνομα Χαβά». «Μιλάνε μαζί της τώρα. Ελπίζουμε με τις προσευχές μας και τις προσπάθειές τους να φτάσουμε σε αυτό το κορίτσι», πρόσθεσε.

Τα σωστικά συνεργεία εργάζονταν όλη τη νύκτα αναζητώντας εγκλωβισμένους στα συντρίμμια, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα ζητούσαν να επικρατήσει απόλυτη ησυχία προκειμένου να μπορέσουν να αφουγκραστούν τυχόν ήχους από παγιδευμένους ανθρώπους.

Η σοκαριστική στιγμή της κατάρρευσης

_x000D_
_x000D_

Διαβάστε επίσης: Θρήνος στην Τουρκία μετά την κατάρρευση πολυώροφου κτιρίου – Τουλάχιστον δύο νεκροί και έξι τραυματίες (Photos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter