Κωνσταντινούπολη: Παγκόσμιο Κέντρο εμφύτευσης μαλλιών!

Κωνσταντινούπολη: Παγκόσμιο Κέντρο εμφύτευσης μαλλιών!

Σχεδόν 5.000 ξένοι υποβάλλονται σε εμφύτευση μαλλιών κάθε μήνα στην Τουρκία. Οι περισσότεροι προέρχονται από τη Μέση Ανατολή, κυρίως από τον Περσικό Κόλπο, δηλώνει ο Εμρέ Αλί Κοντάν, σύμβουλος της Ένωσης Ιατρικού Τουρισμού, προσθέτοντας ότι και ασθενείς από την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Ρωσία εκδηλώνουν ενδιαφέρον.

“Στοχεύουμε σε μια αύξηση 10% (το 2017) για τις μεταμοσχεύσεις μαλλιών. Ο στόχος των 6.500 ασθενών μηνιαίως δεν είναι ουτοπικός. Κοιτάζοντας τα στοιχεία του ιατρικού τουρισμού του 2016, διαπιστώνουμε μια αύξηση 5%. Αυτό σημαίνει ότι ενώ ο (παραδοσιακός) τουρισμός είναι σε πτώση και ενώ λιγότεροι ξένοι έρχονται στην Τουρκία, ο τομέας μας συνεχίζει να αναπτύσσεται”, τονίζει.

“Οι καλές τιμές και η ποιότητα της θεραπείας είναι οι βασικοί λόγοι που αυξάνουν τη ζήτηση”, εξηγεί στο AFP ο Ταλίπ Ταστεμέλ, διευθυντής της Clinic Expert, ενός από τα 300 ειδικά κέντρα στη μεταμόσχευση μαλλιών. “Η κοσμητική χειρουργική και η μεταμόσχευση μαλλιών είναι πολύ ανεπτυγμένοι τομείς στην Τουρκία. Οι ενδιαφερόμενοι αγοράζουν μια θεραπεία πολύ καλής ποιότητας έναντι του ενός τρίτου της κανονικής τιμής”.

Συνήθως οι προσφορές που προτείνονται στους ξένους ασθενείς περιλαμβάνουν, εκτός από τη χειρουργική πράξη, δωμάτιο ξενοδοχείου και τουριστικές δραστηριότητες. “Πολλές κλινικές στην Τουρκία παρέχουν πλήρη υπηρεσία: ο πελάτης αγοράζει μόνο το εισιτήριο για Κωνσταντινούπολη και οι κλινικές ασχολούνται με τα υπόλοιπα”, προσθέτει.

Κατά μέσο όρο, οι ασθενείς πρέπει να πληρώσουν 1.200 ευρώ για διαμονή με τρεις διανυκτερεύσεις στην Κωνσταντινούπολη, ποσό που περιλαμβάνει την εμφύτευση μαλλιών. Αντίστοιχες θεραπείες στοιχίζουν έως 6.000 ευρώ στην Ευρώπη ή 5.000 δολάρια στις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Η εγχείρηση ακολουθεί τη διαδικασία της αφαίρεσης υγιών τριχοθυλακίων: μαλλιά αφαιρούνται από περιοχές που ακόμη καλύπτονται από μαλλιά και επανεμφυτεύονται σε πάσχουσες περιοχές του τριχωτού της κεφαλής. Η μεταμόσχευση μαλλιών διαρκεί από οκτώ έως δέκα ώρες και θεωρείται λιγότερο επικίνδυνη σε σχέση με πράξεις της κοσμητικής χειρουργικής.

“Γενικά, αν την κάνετε σε μια κατάλληλη κλινική με τον κατάλληλο γιατρό και ακολουθήσετε μια κατάλληλη τεχνική μπορείτε να περιμένετε σε μια επιτυχία 100%”, τονίζει ο Ταστεμέλ, προειδοποιώντας ωστόσο ότι ο υψηλός αριθμός των κλινικών, κυρίως στην Κωνσταντινούπολη, καθιστά δύσκολους τους ελέγχους ποιότητας.

(Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter