Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Κως: Νόμιμο το τουρκικό πλοίο «Alcatras» - Αδύνατη, λόγω καιρού, η ρυμούλκηση

Το ελληνικό λιμενικό προχώρησε σε εξονυχιστικό έλεγχο του καταδυτικού πλοίου «Alcatras», σημαίας Τουρκίας, που έχει προσαράξει πιθανόν σε ξέρα, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από την ακτή Λάμπης, στην Κω και όπως διαπιστώθηκε, δεν υπάρχει πρόβλημα με το φορτίο και τα χαρτιά των πέντε επιβαινόντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, το πλοίο δε μεταφέρει κάποιο ύποπτο φορτίο, παρά μόνο τεχνικό εξοπλισμό, με γεννήτριες και άλλα υλικά. Οι καιρικές συνθήκες στη θαλάσσια περιοχή εξακολουθούν να είναι δυσμενείς, ενώ η μικρή διαρροή υδάτων που υπάρχει στην πρύμνη του «Alcatras», εξακολουθεί να είναι ελεγχόμενη.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Τούζλα στην Τουρκία, με προορισμό την Αττάλεια, αλλά λόγω βλάβης του πηδαλίου βρέθηκε, όπως υποστηρίζει ο καπετάνιος, σε αυτό το σημείο. Τις επόμενες ώρες, η κατάσταση του πλοίου αναμένεται να γίνει δυσχερέστερη, λόγω της εισροής υδάτων, αλλά και των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που τις επόμενες ώρες αναμένεται να επιδεινωθούν.

Δεν αποκλείεται στο πλοίο να έχει προκληθεί κάποιο ρήγμα, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν οποιαδήποτε επιχείρηση ελέγχου της κατάστασης αυτήν τη στιγμή, αλλά και ρυμούλκησής του. Για λόγους ασφαλείας, το πλοίο, στο εσωτερικό του οποίου βρίσκονται έξι τόνοι καύσιμα, έχει δεθεί με κάβο στην ακτή της Λάμπης, προκειμένου, εάν χρειαστεί, να εγκαταλειφθεί γρήγορα από το πλήρωμά του.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.