Κως: Τουρκική ακταιωρός χτύπησε σκάφος του ελληνικού Λιμενικού (Video)

Κως: Τουρκική ακταιωρός χτύπησε σκάφος του ελληνικού Λιμενικού (Video)

Σοβαρό επεισόδιο με σκάφος του ελληνικού και τουρκικού Λιμενικού εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (11/3) ανοικτά της Κω. Το Λιμενικό επιβεβαίωσε το συμβάν.

Το βίντεο-ντοκουμέντο έφερε στο φως της δημοσιότητας ανταποκρίτρια της γερμανικής Bild στην Ελλάδα, Λιάνα Σπυροπούλου

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δυο σκάφη συγκρούστηκαν στη μέση γραμμή ανάμεσα στην Κω και τα τουρκικά παράλια. Σύμφωνα με πληροφορίες το ελληνικό σκάφος υπέστη μικρές υλικές ζημιές. 

Το συμβάν συνέβη εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. 

Στις 11 και 35 με ανάρτησή του στο Twitter το Λιμενικό Σώμα επιβεβαίωσε το περιστατικό:

«Σκοπούμενη σύγκρουση τουρκικής ακταιωρού με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του» 

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Έχει γίνει ενημέρωση στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ

Για το περιστατικό της απόπειρας εμβολισμού του σκάφους του λιμενικού από την τουρκική ακταιωρό, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, έχει ήδη κληθεί ο τούρκος πρέσβυς στην Αθήνα και έχει γίνει ενημέρωση στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. «Εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε την δουλειά μας και η δουλειά μας είναι να προστατεύουμε τα σύνορα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Το βίντεο: Είναι στα δικά μας νερά

«Μας έσπασε τα ρέλια», ακούγεται να φωνάζει ένας Έλληνας, ενώ ένας άλλος λέει «βίντεο όλο». Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα ακούγεται κάποιος να αναφέρει «είναι στα δικά μας -νερά- και μας χτύπησε πίσω. Μας έχει κάνει ζημιά».

Όπως γράφει στην ανάρτησή της η δημοσιογράφος: «Ενώ όλοι πιστεύουν πως είναι ήρεμα στο Αιγαίο γιατί δεν φτάνουν βάρκες με πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά, ένα σκάφος του ελληνικού Λιμενικού παρενοχλήθηκε επικίνδυνα από τουρκικό σκάφος. Αποκλειστικά πλάνα από την Bild»

https://twitter.com/LSpyropoulou/status/1237643390101094400

ΥΠΕΞ: Απαράδεκτες, καταδικαστέες και θλιβερές οι σημερινές δηλώσεις και ενέργειες της Τουρκίας

Απαράδεκτες, καταδικαστέες και θλιβερές χαρακτηρίζει τόσο σημερινές δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας, όσο και το περιστατικό με το σκάφος στην Κω, με ανακοίνωσή του υπουργείο Εξωτερικών. «Δεν εκπλήσσουν οι απαράδεκτες και καταδικαστέες σημερινές θλιβερές δηλώσεις και ενέργειες της Τουρκίας», σημειώνει η ανακοίνωση του υπουργείου. «Αποτελούν συνέχεια μιας κλιμακούμενης πρακτικής που την θέτει εκτός όχι μόνον των ευρωπαϊκών ορίων, αλλά και κάθε ευρωπαϊκής λογικής. (…) Ορίων και λογικής που η Ελλάδα θα συνεχίσει με συνέπεια να υπερασπίζεται με όλα τα διαθέσιμα μέσα», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι Έλληνες είναι ενωμένοι

«Οι σημερινές επιθετικές δηλώσεις αλλά και ενέργειες της Τουρκίας, τόσο με την τουρκική ακταιωρό στην Κω όσο και με την υπερπτήση τουρκικού μαχητικού πάνω από τον Έβρο είναι απαράδεκτες και αντανακλούν τον ολισθηρό και εξαιρετικά επικίνδυνο δρόμο που επιλέγει να ακολουθήσει η τουρκική ηγεσία. Οφείλει να κατανοήσει ότι το διεθνές δίκαιο και η αρχή καλής γειτονίας αποτελούν τη μόνη βάση για ειρήνη και συνεργασία στην περιοχή.

Να γνωρίζει η τουρκική ηγεσία ότι οι Έλληνες είναι ενωμένοι απέναντι σε οποιαδήποτε παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter