Κώστας Φορτούνης: «Καλός προπονητής ο Μπέντο αλλά έκανε τρελά πράγματα»!

Κώστας Φορτούνης: «Καλός προπονητής  ο Μπέντο αλλά έκανε τρελά πράγματα»!

«Ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη χρονιά για εμάς. Ξεκινήσαμε με μία αποτυχία στον Champions League, όπου αποκλειστήκαμε στα προκριματικά. Αλλάξαμε πολλούς προπονητές. Παρ’ όλα αυτά, θεωρώ πως έκλεισε θετικά η χρονιά. Μ’ ένα πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο που το παλέψαμε μέχρι το τέλος. Ήμασταν άτυχοι, θα μπορούσαμε να προκριθούμε στον τελικό. Αν είχαμε κάνει το νταμπλ, θα ήταν πάρα πολύ καλή η χρονιά».

Ο Κώστας Φορτούνης σε συνέντευξη του στον Sport24 Radio 103,3, έκανε τον απολογισμό της σεζόν για τον Ολυμπιακό, μίλησε για όλους και όλα και σχολίασε τα όσα έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου. Παράλληλα, δήλωσε και το ματς εκείνο που θα ήθελε να ξαναπαίξει φέτος: «Θα διάλεγα τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου στο Καραϊσκάκη με την ΑΕΚ που δεν ήμασταν τόσο καλοί. Ο αντίπαλος μας κέρδισε και πήρε σαφές πλεονέκτημα».

Για την αλλαγή πέντε προπονητών είπε: «Το βίωσα πρώτη φορά. Ήταν πρωτόγνωρο και απίστευτα δύσκολο. Ένας προπονητής, αν δεν έχει το χρόνο του, δεν μπορεί να φτιάξει μία ομάδα. Πρέπει να μάθει τους παίκτες και οι παίκτες να μάθουν τον τρόπο παιχνιδιού του. Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να αλλάζει ο προπονητής μέσα στη σεζόν».

Για την ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού: «Στην Ευρώπη κάναμε μία καλή πορεία, μ’ όλα αυτά τα προβλήματα. Περάσαμε στους ομίλους του Europa League, αντιμετωπίσαμε την Οσμάνλισπορ στη φάση των 32. Μπορεί να μην φαίνεται, αλλά είναι πολύ καλή ομάδα. Μετά, μας έτυχε η Μπεσίκτας. Αν δείτε τους παίκτες που έχει, είναι μεγάλης κλάσης. Το παλέψαμε στο πρώτο παιχνίδι. Στο δεύτερο ισοφαρίσαμε, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Παρ’ όλα αυτά, όλα τα παιδιά προσπάθησαν. Απλά δεν μας βγήκε».

Για το πρωτάθλημα: «Ξεκινήσαμε πολύ καλά το πρωτάθλημα. Κάναμε 3Χ3 στα ντέρμπι και δείξαμε μία σοβαρότητα. Όπως είδαμε, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός δεν μας έφεραν μεγάλη αντίσταση στο πρώτο γύρο. Στο δεύτερο γύρο πέσαμε εμείς και το εκμεταλλεύτηκαν. Όμως, απ’ την αρχή φαίνεται ποιος το θέλει πιο πολύ».

Για το ποια απ’ τις τρεις ανταγωνίστριες ήταν η πιο δύσκολη αντίπαλος: «Και οι τρεις είναι καλές ομάδες, αλλά πιστεύω πιο κοντά ήταν ο ΠΑΟΚ. Μας δυσκόλεψε περισσότερο. Είχε τους παίκτες και την ικανότητα για να φτάσει ψηλά. Όπως είδαμε και στο τέλος, έφτασαν κοντά, αλλά είχαμε πάρει τη διαφορά και πήραμε το πρωτάθλημα».

Για το θέμα με την αφαίρεση βαθμών: «Μας ενόχλησε, γιατί όλη τη χρονιά δουλεύαμε για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Όμως, όπως βλέπουμε, υπάρχουν παντού εντάσεις και επεισόδια. Αυτό πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή. Πρέπει οι οικογένειες να επιστρέψουν στο γήπεδο και τα παιδιά να βλέπουν τα ινδάλματά τους».

Για τα επεισόδια: «Είμαι τρία χρόνια στον Ολυμπιακό. Με αηδιάζουν αυτά τα γεγονότα. Φοβάσαι να εκτελέσεις ένα κόρνερ, φοβάσαι να πανηγυρίσεις. Ειδικά για τους ξένους, είναι πρωτόγνωρα πράγματα».

Για το ποια στιγμή ξεχωρίζει απ’ τη φετινή σεζόν: «Το 3-0 απέναντι στην ΑΕΚ, στον πρώτο γύρο. Ήταν ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι από εμάς και συνδυάστηκε από ένα καλό σκορ».

Για τον Καμπιάσο: «Όπως είπατε κι εσείς, είναι απόλυτος επαγγελματίας. O κ. Μπέντο δεν τον υπολόγιζε, όμως αυτός δεν αντέδρασε σε καμία στιγμή. Έκανε προπονήσεις και περίμενε την ευκαιρία του. Είναι ένας παίκτης-υπόδειγμα. Βοηθούσε τα μικρά παιδιά. Είναι και προπονητής μέσα στο γήπεδο. Είναι ένας κανονικός πρωταθλητής».

Για τους πιτσιρικάδες της ομάδας: «Μπήκαν όλοι μαζί. Είχαν έναν διαφορετικό αέρα. Ήταν πιο εύκολα, γιατί ήταν τέσσερις. Είχαν παρέα, αλλά τους βοηθήσαμε κι εμείς πάρα πολύ. Έδειξαν πως μπορούν να προσφέρουν. Για πρώτη χρονιά, τα πήγαν πολύ καλά. Το μέλλον τους ανήκει. Είναι δύσκολο να διαχειριστείς την πίεση σ’ αυτή την ηλικία. Εμείς τους είπαμε να μην σκέφτονται τι γράφεται».

Για τον πρώην προπονητή των «ερυθρολεύκων», Πάουλο Μπέντο: «Είναι ένας καλός προπονητής, που πίστεψε στα νέα παιδιά. Ήταν πολύ σοβαρός στις αποφάσεις του. Αν δεν ήθελε να χρησιμοποιήσει έναν παίκτη, απλά δεν θα τον έβαζε. Δεν θα πιεζόταν απ’ τον κόσμο. Ήταν καλός προπονητής, απλά στην Ελλάδα είμαστε πιο απαιτητικοί».

Για την περιθωριοποίηση των Μάριν και Ντομίνγκες: «Σίγουρα ο Μπέντο έκανε και κάποια τρελά. Κι εμένα στην αρχή της σεζόν με άφηνε εκτός αποστολής, χωρίς λόγο. Άφηνε παίκτες εκτός αποστολής και έπεφτε όλο το βάρος πάνω μου. Είναι δύσκολο ένας ποδοσφαιριστής να παίζει όλα τα παιχνίδια. Κάποια στιγμή που κουράστηκα, δεν υπήρχαν βοήθειες απ’ τον πάγκο».

Για τον Καρντόσο: «Δεν έχω ξαναδεί αυτό το πράγμα με τα δοκάρια. Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αξία αυτού του παίκτη. Δούλευε πολύ στην προπόνηση. Ήταν πολύ άτυχος. Αν είχε βάλει το γκολ με την ΑΕΚ, όλα θα είχαν ξεχαστεί».

Στην ερώτηση αν θα διάλεγε Μπεργκ αντί για Αραούχο για συμπαίκτη του, ο Φορτούνης απάντησε: «Δύσκολη ερώτηση. Κι οι δύο είναι καλοί παίκτες. Ο Μπεργκ είναι εκτελεστής, ενώ ο Αραούχο είναι πιο περιφερειακός. Θα διάλεγα τον Μπεργκ για να του δίνω ασίστ και να βάζει γκολ».

Για την Εθνική: «Όπως είδαμε και μέσα στο Βέλγιο, το παιχνίδι το παλέψαμε πολύ και δεχθήκαμε το γκολ στο 90′. Πάμε στη Βοσνία για ένα θετικό αποτέλεσμα. Αν πάρουμε τη νίκη, θα είμαστε πολύ κοντά στο να περάσουμε. Δεν φοβόμαστε κανένα αντίπαλο. Έχουμε μία ποιοτική ομάδα και παίκτες σε πολύ καλή ηλικία. Έχουμε ένα πολύ καλό και σοβαρό προπονητή».

Τέλος ο Φορτούνης μίλησε και για το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας: «Πάνω απ’ όλα, είμαι Ολυμπιακός. Θέλω να το πάρει ο Ολυμπιακός. Είμαι μεγάλος φαν του Σπανούλη. Αν περάσει την ΤΣΣΚΑ, θα έχει το πλεονέκτημα. Στο άλλο ζευγάρι, πιστεύω πως θα περάσει η Φενέρμπαχτσε λόγω έδρας. Πιστεύω πως ο Ομπράντοβιτς θα πάει για δεύτερη φορά στον τελικό».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter