Κώστας Κουφός: Το… κουφό ξεπέταγμα, το ΝΒΑ, η Εθνική και η ΤΣΣΚΑ! (Videos)

Κώστας Κουφός: Το… κουφό ξεπέταγμα, το ΝΒΑ, η Εθνική και η ΤΣΣΚΑ! (Videos)

Ο Κώστας Κουφός για πρώτη φορά θα περάσει τον Ατλαντικό για να αγωνιστεί με την ΤΣΣΚΑ στην Ευρωλίγκα, έπειτα από 11 χρόνια στο ΝΒΑ! Το Eurohoops θυμίζει την πορεία του: Το ορόσημο του 2007, η Εθνική και η πολυετής πορεία στον “μαγικό κόσμο”.

Του Κώστα Γιαταγάνα/ info@eurohoops.net

Η ΤΣΣΚΑ έκανε το μεγάλο “μπαμ” με την μεταγραφή του Κώστα Κουφού, τον οποίο έκανε… χρυσό για να τον κάνει κάτοικο Μόσχας και να τον φέρει για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα!

Ο 30χρονος ομογενής σέντερ σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από τις ΗΠΑ θα εισπράξει τρία εκατ. δολάρια ετησίως για να υπογράψει διετές συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Ευρώπης και να τεθεί υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Ιτούδη, βάζοντας στην άκρη μια πολυετή πορεία στο ΝΒΑ!

Το Νο23 του draft του 2008 (επιλογή από τους Τζαζ), που προερχόταν από μια σπουδαία σεζόν με το Οχάιο Στέιτ (14,4 πόντοι, 6,7 ριμπάουντ), την πρώτη του στο κολέγιο, από το 2008 ως πριν από μερικούς μήνες πέρασε μια… ζωή στο ΝΒΑ, δικαιώνοντας τις ομάδες που τον εμπιστεύτηκαν!

Σε Γιούτα Τζαζ (2008-2010), Μινεσότα Τίμπεργουλβς (2010/2011), Ντένβερ Νάγκετς (2010-2013), Μέμφις Γκρίζλις (2013-2015) και Σακραμέντο Κινγκς (2015-2019) αποτέλεσαν τους σταθμούς του στον “μαγικό κόσμο”, όπου αποτέλεσε μια σταθερή λύση ψηλού που μπορεί να παίξει πολύ καλή και έξυπνη άμυνα, ενώ είναι άψογος εκτελεστής του πικ εν ρολ, έχοντας συνολικά 686 αγώνες, με μέσο όρο 5,7 πόντων και 5 ριμπάουντ.

Δείτε εδώ τα αναλυτικά στατιστικά και το προφίλ του Κώστα Κουφού μέσω της βάσης δεδομένων του Eurohoops

MVP και τα εθνικά μετάλλια

Όλα όμως είχαν αρχίσει από το καλοκαίρι του 2007, όταν άπαντες ακούσαμε για πρώτη φορά με… ηχηρό τρόπο το όνομα Κώστας Κουφός, χάρη σε όσα θαυμαστά είχε κάνει στο Ευρωπαϊκό U18 στην Ισπανία, που έδωσαν την εντύπωση ότι θα αφήσει εποχή!

Με τρομακτικούς μέσους όρους 26,5 πόντων, 13 ριμπάουντ και 3,5 κοψιμάτων ανά αγώνα, έφτασε με την Εθνική ως τον τελικό όπου έχασε σε έναν δραματικό τελικό από τους Σέρβους του Μίλαν Μάτσβαν, αλλά πήρε το βραβείο του MVP, ως η μεγάλη αποκάλυψη του τουρνουά!

Στη συνέχεια ο Κουφός αποτέλεσε μέλος και της μεγάλης Εθνικής, όντας μεταξύ άλλων μέλος της ομάδας που ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο Ευρωμπάσκετ 2009, με 57 παρουσίες (503 πόντοι, 8,8 ανά αγώνα) και τελευταία “γαλανόλευκη” παρουσία στο Προολυμπιακό του 2016 στο Τορίνο.

Πλέον θα τον βλέπουμε στα μέρη μας, αφού θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη, με την ΤΣΣΚΑ να τον έχει “πύργο” στην Ευρωλίγκα!

Πηγή eurohoops.net

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter