Κώστας Κυρανάκης: Ο ντεμοντέ αντικομμουνιστής και οι φίλοι του

Κώστας Κυρανάκης: Ο ντεμοντέ αντικομμουνιστής και οι φίλοι του

Σε μια άνευ προηγουμένου δήλωση για μέλος κόμματος που ανήκει στο λεγόμενο δημοκρατικό τόξο προχώρησε προ ολίγων ημερών ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος βουλευτής Κωνσταντίνος Κυρανάκης στον τηλεοπτικό σταθμό Εpsilon.

Ενώ η συζήτηση είχε επικεντρωθεί στο ζήτημα των σχολικών εγχειριδίων της Ιστορίας, ο Κυρανάκης σε αντιπαράθεση που είχε με τον βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Συρμαλένιο κραύγασε: «Οι κομμουνιστές σκότωναν Ελληνες». Αντικομμουνισμός και εμφυλιοπολεμικό κλίμα. Σκότος και έρεβος. Και γεννώνται τα ερωτήματα: ο εν λόγω κύριος εκπροσωπεί τη ΝΔ; Η «σύγχρονη» Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει την ιδεολογία όχι μόνο του ακραίου νεοφιλελευθερισμού αλλά και της ακροδεξιάς;

«Πάμε στον εθνικό διχασμό τρέχοντας»

Για του λόγου το αληθές ακολουθεί το χαρακτηριστικό απόσπασμα από την τηλεοπτική εκπομπή: «Μπορεί γενικώς σαν κυβέρνηση να μη θέλουν οι μαθητές και οι νέοι άνθρωποι να είναι περήφανοι για την ιστορία τους, την αρχαία Μακεδονία, την επανάσταση του ’21, για το “Οχι” του ’40… Δεν τους ενδιαφέρει».

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Ν. Συρμαλένιος, ο οποίος θέλοντας να απαντήσει στα όσα έλεγε ο υποψήφιος βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε: «Προκαλεί τώρα (σ.σ.: ο Κυρανάκης). Αμα θέλει να κάνει εθνοκαπηλία… Ποιος πολέμησε το ’40 που από την Ακροναυπλία ζήτησαν οι κομμουνιστές τότε να βγουν για να πολεμήσουν στην πρώτη γραμμή του μετώπου;». Τα όσα είπε ο Ν. Συρμαλένιος φαίνεται πως άγγιξαν μια ευαίσθητη, αντικομμουνιστική χορδή του Κυρανάκη: «Οι κομμουνιστές σκότωναν Ελληνες. Οι κομμουνιστές σκότωναν Ελληνες. Αυτούς εκπροσωπείτε. Οι κομμουνιστές σκότωναν Ελληνες. Αυτοί είστε. Αυτούς υπερασπίζεστε».

Το αντικομμουνιστικό παραλήρημα του κ. Κυρανάκη πάγωσε προς στιγμή το πάνελ. Οταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το αρχικό σάστισμα, επιχείρησε να απαντήσει στον υποψήφιο βουλευτή της Ν.Δ., διεκόπη από την παρουσιάστρια, η οποία έσπευσε να κλείσει την κουβέντα: «Μην πάμε εκεί όμως. Δεν είναι καλό γι’ αυτή την ημέρα. Είναι επικίνδυνο. Κύριε Κυρανάκη, πάμε στον εθνικό διχασμό τρέχοντας αν ξεκινήσουμε αυτήν τη συζήτηση».

Ο αντικομμουνιστής φίλος του Κουρτς

Κι ενώ προκαλεί απορία πώς γίνεται ο Κυρανάκης να εκφράζεται με αυτό τον τρόπο –αν και νέος σε ηλικία– εναντίον του κομμουνισμού, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι στενός φίλος του καγκελάριου της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς. Και μάλιστα τον έχει χαρακτηρίσει κεντροδεξιό, απορρίπτοντας τον χαρακτηρισμό «ακροδεξιός» για τον καγκελάριο φίλο του. Παρόλο που ο Κουρτς είχε ζητήσει «άξονα» Βιέννης, Βερολίνου, Ρώμης, όρος που παραπέμπει ευθέως στον ναζισμό, είχε υιοθετήσει το δωδεκάωρο για τους εργαζόμενους της Αυστρίας και έχει εκφραστεί με ακραίο τρόπο για την επίλυση του προσφυγικού.

Δεν ήταν πάντως η μοναδική φορά που ο κ. Κυρανάκης έσπευσε να εκφράσει το αντικομμουνιστικό μένος του. Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου ήταν καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel μαζί με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας «Αυγή» Αντρέα Πετρόπουλο, όπου και παρουσίασε στοιχεία αναφορικά με τα εργασιακά προκειμένου να αντικρούσει την «κομμουνιστική προπαγάνδα» του δημοσιογράφου. Μικρή σημασία έχει το ότι, όπως επεσήμανε ο Αν. Πετρόπουλος στον Κυρανάκη, τα στοιχεία που προσκόμισε ο τελευταίος αφορούσαν τον Δεκέμβριο του 2018 και όχι ολόκληρο το 2018. Περισσότερη αξία έχει η σταθερότητα που δείχνει ο Κυρανάκης στην αποστροφή ή στη φοβία του προς τον κομμουνισμό!

Ανακοίνωση Καρχιμάκη

Η ΝΔ δεν καταδίκασε –έστω εμμέσως– τα όσα είπε ο άνθρωπος που μέχρι πριν από λίγους μήνες προωθούσε την επίσημη γραμμή της, αλλά αντιθέτως τον κάλυψε διά της σιωπής. Φαίνεται πως στην Πειραιώς θεωρούν ότι προκειμένου να ασκήσουν αντιπολίτευση τίποτα δεν υπερβαίνει τα εσκαμμένα. Ακόμη κι αν πρόκειται για αντιπολίτευση που εκφράζεται μέσω ακραία διχαστικών απόψεων.

Η δήλωση του Κυρανάκη οδήγησε τον υποψήφιο βουλευτή με το ΚΙΝΑΛ Μιχάλη Καρχιμάκη, παρά την πολιτική σύγκλιση του κόμματός του με τη ΝΔ, να προβεί σε ανακοίνωση: «Η δήλωση αυτή του κ. Κυρανάκη, πέρα από την έλλειψη ιστορικού υποβάθρου, κρύβει και κάτι βαθιά πολιτικό. Κρύβει την τρομακτική πρόθεση της ΝΔ να επαναφέρει το μετεμφυλιακό κράτος της Δεξιάς. Κρύβει τη ριζωμένη, σκοταδιστική αντίληψη πως η επένδυση στο μίσος και τον διχασμό μπορεί να είναι πολιτική θέση…».

«Ποιος άνθρωπος με το γαρίφαλο;»

Αναζητώντας πρόσφατες δηλώσεις πολιτικών που να προσομοιάζουν με αυτές του κ. Κυρανάκη, οι οποίες επαναφέρουν –στην καλύτερη περίπτωση– την ιδεολογία του μετεμφυλιακού κράτους της Δεξιάς, η πλέον ενδεικτική που εντοπίσαμε ήταν μια ομιλία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής και υπόδικου Ηλία Κασιδιάρη: «Μια ζωή η Αριστερά το ίδιο προδοτική είναι. Οπως λέγανε τη δεκαετία του ’80 “το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του”, έτσι λέει σήμερα ο Τσίπρας ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα. Ετσι έκαναν οι πρόγονοί τους πριν από αρκετές δεκαετίες. Είναι μια μαύρη επέτειος τις ημέρες αυτές. Δόθηκε η μάχη του Μελιγαλά και πρέπει να τα θυμόμαστε όλα. Ηταν αυτοί οι προδότες που αιματοκύλισαν την Ελλάδα. Που τον Μπελογιάννη σήμερα τον έκαναν ταινία και άγαλμα και τον παρουσιάζουν ως τον άνθρωπο με το γαρίφαλο. Ποιος άνθρωπος με το γαρίφαλο; Οι αρχιδολοφόνοι; Που σκότωναν παιδάκια; Είναι δυνατόν στην Ελλάδα να μην υπάρχει εθνική μνήμη και όλους αυτούς τους προδότες να τους έχουν αναγορεύσει σε ήρωες;». Ευτυχώς για όλους μας, υπάρχει εθνική μνήμη. Και έχει βάλει στο περιθώριο όσους αισθάνονται απόγονοι των ταγματασφαλιτών. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter