Κώστας Μανωλάς: Αν γυρίσω στην Ελλάδα θα είναι μόνο για τον Ολυμπιακό

Κώστας Μανωλάς: Αν γυρίσω στην Ελλάδα θα είναι μόνο για τον Ολυμπιακό

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στο «Sport24.gr» ο διεθνής κεντρικός αμυντικός της Ρόμα, Κώστας Μανωλάς και είπε πολλά και σημαντικά πράγματα για τον θείο του Στέλιο Μανωλά, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, την Εθνική, τους Έλληνες δημοσιογράφους. Μίλησε ακόμη για την Ρόμα, το μπάσκετ, τον Μέσι, τον Σπανούλη. Είπε μεταξύ άλλων:

Για τον Στέλιο Μανωλά: «Ο θείος μου θα μπορούσε να κάνει ακόμη περισσότερα πράγματα, σύμφωνα με τα προσόντα του. Θα είναι και θα παραμείνει ένας από τους μεγαλύτερους αμυντικούς που πέρασαν από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο θείος μου, ο Στέλιος κέρδισε το Κύπελλο και σαν προπονητής και την άλλη μέρα τον διώξανε από την ΑΕΚ. 21 χρόνια είχε την ομάδα στη πλάτη του και δεν τον σεβάστηκαν».

Για τους Ελληνες δημοσιογράφους: «Δυστυχώς η σχέση μου με τους δημοσιογράφους δεν είναι πολύ καλή. Γιατί συνήθως οι δημοσιογράφοι κοιτούν αυτόν που είναι πετυχημένος, περισσότερο να τον ρίξουν, παρά να τον ανεβάσουν. Είναι λίγοι αυτοί που προσπαθούν να δώσουν σε ένα παιδί την ώθηση και όχι να τον βάζουν σε ένα πρωτοσέλιδο και να λένε ο παικταράς, ο Μέσι ο ένας ο άλλος, γιατί δεν θα παίξουν ποτέ ποδόσφαιρο. Μπορώ να πω ότι διαβάζω τα site, τα ελληνικά δεν τα διαβάζω πλέον. Διαβάζω τα ιταλικά ΜΜΕ. Μου αρέσει να γίνει η σωστή κριτική. Όχι η κριτική από έναν άνθρωπο που δεν ξέρει καθόλου ποδόσφαιρο. Στην Ιταλία δεν με έχει πάρει κανένας. Ποτέ. Είναι σωστό δηλαδή αυτό; Ένας δημοσιογράφος να λέει σε έναν ποδοσφαιριστή “εγώ θα σε κάνω”. Ποιος είσαι; Δεν κατάλαβα, τι είναι ο δημοσιογράφος; Ο καθρέφτης μου είναι το γήπεδο. Κανένας δημοσιογράφος. Και κανένας μάνατζερ και κανένας άλλος. Το γήπεδο, η οικογένειά σου και ο εγωισμός σου. Τίποτα άλλο. Ο δημοσιογράφος να μου γράψει ότι έκανα ένα καλό παιχνίδι και τι έγινε; Με ανέβασε; Μία είσαι στον Θεό και μία είσαι στο πάτωμα στο ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχουν αυτά. Εγώ είμαι 50-50 για να κάνω σωστά τη δουλειά μου και ας είμαι επαγγελματίας. Γιατί υπάρχει η κακή στιγμή, υπάρχει ο καλύτερος αντίπαλος. Δεν παίζεις μόνος σου στο ποδόσφαιρο, δεν είναι τένις. Είναι ένα συλλογικό άθλημα που το κάνει το πιο ωραίο στον κόσμο».

Για το μέλλον του: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος στη Ρόμα. Έκανα μια πολύ καλή χρονιά αλλά προσωπικά δεν ασχολούμαι καν με τα μεταγραφικά. Έχω υπογράψει ένα πάρα πολύ καλό συμβόλαιο, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος στη Ρώμη και η γυναίκα μου και τα παιδιά μου, με αγαπάει ο κόσμος. Και είναι πολύ σημαντικό να με αγαπάει ο κόσμος. Μπορώ να κάνω τον αρχηγό, αλλά δεν έχω σκεφτεί να βάλω περιβραχιόνιο ποτέ. Και στην Εθνική θα μπορούσα να κάνω τον αρχηγό. Είναι μπροστά ο Τοροσίδης και ο Παπασταθόπουλος που έχουν δώσει πάρα πολλά σε αυτή την ομάδα. Και μετά είμαι και γω. Δεν το έχω επιδιώξει και δεν θα θα το επιδιώξω ποτέ. Δεν με ενδιαφέρει ο ρόλος του αρχηγού. Με ενδιαφέρει να είμαι αρχηγός μέσα στο γήπεδο. Αυτό κατακτάται μέσα στο γήπεδο. Όταν τελειώσει ένα ματς να έρθει ο συμπαίκτης σου να σου δώσει συγχαρητήρια. Πιστεύεις ότι ο Τότι φορούσε το περιβραχιόνιο και τον ένοιαζε; Δεν τον ένοιαζε καθόλου, στο λέω εγώ».

Για τον κόσμο: «Σαν αγάπη προς την ομάδα οι Ιταλοί είναι ασύγκριτοι. Αλλά σαν ατμόσφαιρα δεν συγκρίνεται το Καραϊσκάκης. Δεν υπάρχει αυτό που γίνεται στο γήπεδο. Μπαίνεις μέσα στο Καραϊσκάκης και ανατριχιάζεις. Όταν ακούς τον κόσμο ξεχνάς τα πάντα. Θέλεις να στο πω ξεκάθαρα; Σαν να κάνεις έρωτα. Εγώ έτσι νιώθω. Όταν με χειροκροτούν σε κάθε ενέργεια και σε κάθε τάκλιν, εγώ έτσι αισθάνομαι. Μου δίνει 50% πάνω. Ο κόσμος δεν με αγχώνει ποτέ. Ίσα ίσα. Μου διώχνει το άγχος».

Για τους προπονητές του: «Μου άρεσε ο Φερνάντο Σάντος στην Εθνική. Είναι ένας προπονητής που θέλει να έχεις σεβασμό στον συμπαίκτη σου. Πάντα υπάρχει πειθαρχία και ξέρει να διαβάζει τον αντίπαλο. Δεν με νοιάζει αν κερδίζει 1-0. Κερδίζει. Είναι ένας προπονητής επιτυχημένος. Πήγε στην Πορτογαλία και πήρε Ευρωπαϊκό. Αν δεν έκανες το δικό του, τέλος. Έξω αν δεν έκανες αυτό που έλεγε. Δεν χαμπαριάζει. Έχω μεγάλο σεβασμό απέναντί του. Και οι τρεις προπονητές που είχα στη Ρόμα ήταν πάρα πολύ καλοί».

Για ΑΕΚ και Ολυμπιακό: «Τώρα η ΑΕΚ είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση, αλλά ο Ολυμπιακός έχει προπονητικό κέντρο, έχει τρομερές συνθήκες για να κάνεις προπόνηση. Έχει και έναν πρόεδρο που αν δεν έχεις πειθαρχία σου λέει αύριο το πρωί “γεια σας”. Αν δεν είσαι καλός και δεν μπορείς να αντεπεξέλθεις, σου λέει “έφυγες”. Και έτσι πρέπει να είναι. Δεν μπορεί ένας παίκτης να κοροϊδεύει έναν σύλλογο. Γιατί υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που είναι από πίσω απ’ αυτόν τον σύλλογο. Εγώ το έχω πει. Αν γυρίσω στην Ελλάδα, θα γυρίσω μόνο στον Ολυμπιακό. Δεν πάω κάπου αλλού. Γιατί δεν θέλω να πάω στην ΑΕΚ με όλα αυτά που έχουν γίνει. Ο θείος μου, ο Στέλιος κέρδισε το Κύπελλο και την άλλη μέρα τον διώξανε από την ΑΕΚ.

Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Μιλάω μαζί του. Με παίρνει τηλέφωνο και τον παίρνω και ‘γω. Τρέφει εκτίμηση για εμένα και ‘γω για εκείνον. Και τον βοήθησα και με βοήθησε. Σε μένα έχει φερθεί με τον καλύτερο τρόπο. Είμαι ένα παιδί που πήγε με μηδέν ευρώ και πωλήθηκε με 15 εκατομμύρια ευρώ. Γιατί πίστεψε εκείνος σε μένα. Πολλοί του έλεγαν να μην με πάρει».

Τι θα κάνει όταν σταματήσει το ποδόσφαιρο: «Θα έρθω στη Νάξο. Έχω επενδύσει, έχω κάνει και δικό μου ξενοδοχείο. Και θα χτίσω και το σπίτι μου αργά-αργά. Θα έρθω εδώ γιατί είναι πιο ποιοτικός ο τρόπος ζωής. Τα παιδιά μου θα μπορούν να παίζουν χωρίς φόβο όπως έπαιζα και γω, θα είμαι πιο χαλαρός. Μου αρέσει το ψάρεμα, το ψαροντούφεκο».

Για Σπανούλη και Διαμαντίδη: «Είναι οι δύο καλύτεροι παίκτες μαζί με τον Γκάλη. Με τον Σπανούλη είμαι φίλος, τον Διαμαντίδη δεν τον ξέρω. Θα πω όμως τον Σπανούλη. Μπορώ να πω ότι ο Σπανούλης έχει τα αρχ…, πώς να το πω; Όταν “καίει” η μπάλα την παίρνει αυτός. Δεν το έχω δει σε άλλον αυτό. Δεν το έχω δει καν στο Μέσι και στο Ρονάλντο. Κάντο όταν σε βρίζουν όλοι, μέσα στον Παναθηναϊκό και να τους πάρεις το πρωτάθλημα. Αυτοί που λένε ότι έχει μεγαλώσει, ας καταφέρουν το ένα εκατοστό που έχει καταφέρει ο Σπανούλης και μετά να τον σχολιάσουν. Και για τον Τότι έτσι έλεγαν. Δεν νομίζω ότι ένας Σπανούλης θέλει να ξεφτιλίζει τον εαυτό του. Κανείς δεν θέλει να το κάνει. Αν νιώσει ότι δεν μπορεί να παίξει άλλο, θα σταματήσει από μόνος του. Δεν έχει ανάγκη τα λεφτά. Έχει πολλά».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter