Κώστας Μελάς: Μόνο στην Ελλάδα το Δημόσιο σώζει τράπεζες και δεν αλλάζει τις διοικήσεις τους (Ηχητικό)

Κώστας Μελάς: Μόνο στην Ελλάδα το Δημόσιο σώζει τράπεζες και δεν αλλάζει τις διοικήσεις τους (Ηχητικό)

Αυτό ταλανίζει το χρηματοπιστωτικό σύστημα από το 2010 εξήγησε ο καθηγητής Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Όταν το κράτος μπαίνει στη διάσωση και την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος αναλαμβάνει και τη διοίκηση και αυτό συνέβη σε πολλές χώρες, επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο ο Κώστας Μελάς, καθηγητής Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο οποίος εξήγησε στον Νίκο Ξυδάκη ότι μόνο στην Ελλάδα αυτό τελικά δεν συνέβη.

«Δεν υπάρχει παράδειγμα σαν και αυτό που έχει γίνει στην Ελλάδα» τόνισε χαρακτηριστικά. Ο κ. Μελάς επισήμανε ότι το δημόσιο αυτή τη στιγμή επιβαρύνεται μ’ ένα τεράστιο κόστος, αφού βάσει νόμου του2015 παίρνει τις μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς έναντι έξι ευρώ, ενώ η τιμή τους τώρα είναι 0,60 – 0,65 ευρώ.

Ο καθηγητής εξήγησε πως το κράτος θα έπρεπε τουλάχιστον να αλλάξει τη διοίκηση της τράπεζας από τη στιγμή που έχει την πλειοψηφία των μετοχών καθώς σταδιακά θα αποκτήσει έχει το 61,3 των μετοχών της. Εντούτοις η κυβέρνηση δεν θέλει να το κάνει και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας είπε ότι δεν θέλουν για να μη διασαλεύσουν τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος, κάτι που προκαλεί ερωτηματικά.

Πηγή: Avgi.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter