Κωχ: Το ΠΑΣΟΚ αποδείχτηκε τροχοπέδη στον ελληνικό πολιτισμό – Στο Docville, αυτή την Κυριακή με το Documento

Κωχ: Το ΠΑΣΟΚ αποδείχτηκε τροχοπέδη στον ελληνικό πολιτισμό – Στο Docville, αυτή την Κυριακή με το Documento

Η Μαρίζα Κωχ μιλάει στην Εμυ Ντούρου και αναφέρεται τόσο στην πολιτική («το ΠΑΣΟΚ αποδείχτηκε τροχοπέδη στον ελληνικό πολιτισμό») όσο και στο τραγούδι («δεν μελοποίησα εγώ Καββαδία, μόνες τους ήρθαν οι μελωδίες»).

Μην χάσετε το Docville, αυτή την Κυριακή με το Documento

Ο Τούρκος καλλιτέχνης Ugur Gallen μιλάει στην Ηλέκτρα Ζαργάνη για το φωτογραφικό πρότζεκτ «Παράλληλοι κόσμοι» που έγινε viral και αναδεικνύει την αντίθεση ανάμεσα στην κανονικότητα στη Δύση και τη φριχτή καθημερινότητα της ζωής μέσα στον πόλεμο. 

Η Αμερικανίδα συγγραφέας Μέριλιν Γιάλομ σε συνέντευξή της στην Εμυ Ντούρου με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία στα ελληνικά του βιβλίου της «Πώς οι Γάλλοι επινόησαν τον έρωτα» αναφέρεται στο περίφημο amour passion και τα άλλα δαιμόνια του έρωτα. 

Η γυναίκα στο έργο και στη ζωή του Νίκου Καββαδία. Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Γελασάκης, μελετητής του έργου Καββαδία, σημειώνει πώς σημάδεψε η γυναίκα τον ποιητή της θάλασσας. Η έρευνα της Αφροδίτης Ερμίδη.

Γιοβάν, ένας μικροκαμωμένος ρεμπέτης με καπέλο και μουστάκι που ταξίδεψε μέχρι την Κορέα. Η κουκλοπαίκτρια Αννέτα Στεφανοπούλου διηγείται στην Ηλέκτρα Ζαργάνη την ιστορία της κούκλας που έχει οργώσει τους δρόμους και τα καφενεία της Αθήνας και τα φεστιβάλ του εξωτερικού.

Η τρομερή ομάδα Alfonso Cuaron Ultras στο Facebook επιχειρηματολογεί υπέρ της υποψηφιότητας της «Ρόμα» στα Όσκαρ και τρολάρει ασυστόλως τον Γιώργο Λάνθιμο και τους λανθιμικούς. Στη «δύσκολη» συνέντευξη ο Παναγιώτης Φρούντζος.

– O Κρίτων Ηλιόπουλος μιλάει στον Athanasios Karabatsos για το βιβλίο του Μεξικό 1968, ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ και για το πραξικόπημα στη Βενεζουέλα.

– Στη στήλη “New Εntries” ανακαλύπτουμε την Φένια Χρήστου

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter