Κυβέρνηση: Από σήμερα η σκυτάλη περνά στα προγράμματα των κομμάτων

Κυβέρνηση: Από σήμερα η σκυτάλη περνά στα προγράμματα των κομμάτων

Στο εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο συμμετοχής των πολιτών στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπου άγγιξε το 60% και σε πολλές περιοχές προσήλθε να ψηφίσει ένας στους τρεις ψηφοφόρους στάθηκαν στο κυβερνών κόμμα.

Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι εξαιτίας της αποχής αυτής «δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή πολιτικά συμπεράσματα».

Επίσης για πολλά από τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος το χθεσινό αποτέλεσμα ήταν η συνέχεια του αποτελέσματος της προηγούμενης Κυριακής, τόσο στην αυτοδιοικητική κάλπη όσο και στις ευρωεκλογές. Με βάση, λένε, το αποτέλεσμα εκείνο ήταν πολύ δύσκολο να αλλάξει κάτι σήμερα.

Αυτό που προέχει τώρα, συνεχίζουν, είναι η μεγάλη “μάχη” των εθνικών εκλογών, όπου εκεί το δίλημμα πλέον είναι ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός και με ποιο πρόγραμμα θα προχωρήσει η χώρα την επόμενη 4ετία. Αυτό ακριβώς είπε και ο πρωθυπουργός στη δήλωσή του στα εκλογικά περίπτερα της κας Δούρου και του κ. Ηλιόπουλου, αργά χθες το βράδυ, ότι «Στην πολιτική έχει μεγάλη σημασία να ξέρεις να κερδίζεις αλλά να ξέρεις και να χάνεις. Και σημασία έχει να μπορείς να σηκώνεσαι. Τώρα, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να πάμε για την μάχη των εθνικών εκλογών».

Στοίχημα για την κυβέρνηση είναι και οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ και κυρίως αν και πόσο θα επηρεάσουν την εθνική κάλπη σε ένα περίπου μήνα από σήμερα. Η πρώτη εκτίμηση εδώ είναι ότι οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ επιβεβαιώνουν την αποτυχία της γραμμής “αντιΣΥΡΙΖΑ” και την αδυναμία της να συνταχθεί με τη στάση και των υπόλοιπων σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων της Ευρώπης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter