Κυβέρνηση: Δεν υπάρχει κανένας «ανάποδος κόφτης»

Κυβέρνηση: Δεν υπάρχει κανένας «ανάποδος κόφτης»

Αποκλείει με κατηγορηματικό τρόπο το Μαξίμου την περίπτωση να δεχθεί να νομοθετήσει από τώρα τα μέτρα τα οποία ζητά το ΔΝΤ για μετά το 2018 με ρήτρα αναίρεσης στην περίπτωση που δεν υπάρξει απόκλιση από τους συμφωνημένους στόχους για τα πλεονάσματα.

Χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, μιλώντας στην ΕΡΤ, έκανε λόγο για «διαρροές» οι οποίες όπως είπε είναι μέρος της διαπραγμάτευσης αλλά επανέλαβε για κάθε ενδεχόμενο ότι «Δεν υπάρχει περίπτωση αυτή η κυβέρνηση να νομοθετήσει ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα».

Αυτό που προτίθεται να νομοθετήσει είναι ο αυτόματος δημοσιονομικός διορθωτής αν και εφόσον συμφωνηθούν και τα υπόλοιπα σκέλη τα οποία θα οδηγήσουν στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Χθες στις Βρυξέλλες ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αν. ΥΠΟΙΚ Γ. Χουλιαράκης, είχαν τις πρώτες επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους ενόψει της σημερινής κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup.

Στην παρούσα φάση τόσο από τις Βρυξέλλες όσο και από την Αθήνα εκπέμπεται μια συγκρατημένη αισιοδοξία για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης έως το επόμενο Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου.

Όλες οι πλευρές πάντως συμφωνούν πως το πρόβλημα είναι τα μέτρα που ζητά το ΔΝΤ για μετά τη λήξη του προγράμματος ενώ οι διαφορές σε εργασιακά, ενεργειακό και δημοσιονομικό κενό για το 2018, σύμφωνα με το Μαξίμου, είναι «γεφυρώσιμες» και δεν είναι αυτές το πρόβλημα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter