Κυβέρνηση για Νέα Σμύρνη: Μετά τις πρακτικές χούντας και χαφιεδισμού, περάσαμε στις αστείες δικαιολογίες

Κυβέρνηση για Νέα Σμύρνη: Μετά τις πρακτικές χούντας και χαφιεδισμού, περάσαμε στις αστείες δικαιολογίες

Αυτό που συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής (7/3) στη Νέα Σμύρνη θυμίζει σίγουρα άλλες εποχές. Εποχές χούντας, λογοκρισίας, κυνηγητού.

Για ακόμη μια φορά η αστυνομία ακολούθησε το δόγμα μηδενικής ανοχής και καταστολής σε μια κοινωνία που εδώ και ένα χρόνο το μόνο που ακούει είναι ότι «διανύουμε κρίσιμες εβδομάδες». 

Σε έναν κόσμο που εδώ και έναν χρόνο παραμένει κλεισμένος στο σπίτι του, χωρίς να ξέρει τι του ξημερώνει η επόμενη μέρα. 

Και μέσα σε όλα αυτά, έχουμε και τον Χρυσοχοΐδη να λέει ότι μετά από τέτοια γεγονότα δεν κινδυνεύει η δημοκρατία. 

Το χειρότερο απ΄ όλα, είναι ότι όσο περνάει η ώρα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο δεν καταδικάζει το γεγονός, αλλά προσπαθεί να εφεύρει και διάφορες δικαιολογίες για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. 

Όλα φυσικά ξεκίνησαν από τα fake news. Ότι δηλαδή 30 άτομα επιτέθηκαν σε αστυνομικούς. Πολλά ΜΜΕ (φίλα προσκείμενα προς την κυβέρνηση) αναπαρήγαγαν την είδηση με τεράστια ευκολία χωρίς να κρατήσουν τη στοιχειώδη δημοσιογραφική δεοντολογία. Καλό θα ήταν πριν βγάλουμε μια είδηση, να την επιβεβαιώνουμε πρώτα.

Στη συνέχεια περάσαμε στον χαφιεδισμό του Κυρανάκη και την αποφυγή της κυρίας Πελώνη να καταδικάσει την αστυνομική βία, ρίχνοντας μάλιστα και την ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Η κυρία Πελώνη αναφέρθηκε στη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι μοίραζε τρικάκια για τη Μαρέβα Μητσοτάκη. 

Πραγματικά δεν ξέρουμε αν πρέπει να βάλουμε τα γέλια ή τα κλάματα. Το πώς επηρέασαν κάποια τρικάκια «το ξύλο τη αρκούδας» που έριξαν οι αστυνομικοί το ξέρουν μόνο οι ίδιοι.

Σαν να μην έφτασαν όλο τα παραπάνω, ακούσαμε ότι ο πολίτης στον οποίο επιτέθηκαν οι αστυνομικοί είναι αριστερός – αναρχικός και προσπάθησε να πάρει το όπλο του αστυνομικού. 

Από πότε στην Ελλάδα όταν είσαι αριστερός, αναρχικός ή οτιδήποτε άλλο τέλος πάντων έχει το δικαίωμα η αστυνομία να σε «σπάει στο ξύλο»; Α και κάτι ακόμη, όσες φορές και να δεις το επίμαχο βίντεο που «υποτίθεται» ότι ο νεαρός προσπαθεί να πάρει το όπλο του αστυνομικού, μάλλον κάποιοι θα πρέπει να κοιτάξουν την όρασή τους…Το μόνο που φαίνεται είναι 3 αστυνομικοί να κρατούν και να χτυπούν με μένος έναν πεσμένο άντρα. 

Καλό θα ήταν η κυβέρνηση να δώσει επιτέλους μια ξεκάθαρη απάντηση και να μην κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της με πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter