Κυβέρνηση Μητσοτάκη: για όλα φταίνε οι πρόσφυγες στη Μόρια

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: για όλα φταίνε οι πρόσφυγες στη Μόρια

Στις συλλήψεις που έγιναν στην Μόρια και στην αστυνομική επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη αναφέρθηκε στο μπρίφινγκ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Έξι από τους υπαίτιους για τα γεγονότα αυτά συνελήφθησαν… Από σήμερα το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της Αστυνομίας – με τη συμμετοχή και 70 γυναικών αστυνομικών- με στόχο τη μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών στη νέα δομή στο Καρά Τεπέ. Μέχρι το πρωί είχαν μεταφερθεί περισσότερα από 1.150 άτομα εντός της προσωρινής δομής φιλοξενίας. Στην είσοδο υποβάλλονται σε τεστ κορωνοϊού – από 17 κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ – και ακολουθούνται οι διαδικασίες καταγραφής» ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Είπε ακόμη ότι σε λίγες μέρες οργανώθηκε ένα νέο προσωρινό κέντρο υποδοχής, σε έναν διαφορετικό χώρο, με συνθήκες πολύ καλύτερες από εκείνες που επικρατούσαν στη Μόρια. Παρόλα αυτά, η διαδικασία της μετεγκατάστασης στη νέα δομή γινόταν μετ’ εμποδίων καθώς ομάδες μεταναστών, τους υποκινούσαν να μείνουν εκτός δομής υποστηρίζοντας πως έτσι θα φύγουν από τη Λέσβο. Η Κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Κυρίως μάλιστα ότι απόφασή της είναι να τηρηθεί σε κάθε περίπτωση η νομιμότητα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter