Κυβέρνηση: Η τηλεδιάσκεψη ακυρώθηκε από τους Θεσμούς – Τι περιμένει μέχρι την Παρασκευή

Κυβέρνηση: Η τηλεδιάσκεψη ακυρώθηκε από τους Θεσμούς – Τι περιμένει μέχρι την Παρασκευή

Αναβλήθηκε η τηλεδιάσκεψη που ήταν προγραμματισμένη για απόψε μεταξύ των θεσμών και των εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν Παππάς.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, ο λόγος της αναβολής είναι πως δεν μπορούσε να συμμετέχει κάποιος από τους θεσμούς. Η τηλεδιάσκεψη ίσως πραγματοποιηθεί αύριο πριν από την αναχώρηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου για το άτυπο Eurogroup στη Μάλτα, ή να υπάρξει δια ζώσης επαφή πριν από την έναρξη της συνόδου αυτής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Κυβέρνηση: Μέχρι την Παρασκευή περιμένουμε κάτι παραπάνω από την επιστροφή των Θεσμών

Η αναζήτηση του μηχανισμού εκείνου που σε πρώτη φάση θα πιστοποιεί και κατόπιν θα γεφυρώνει τα δημοσιονομικά στοιχεία της Eurostat και του ΔΝΤ και συνεπώς την πορεία του ελληνικού προγράμματος, έχει απομείνει σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης προκειμένου οι δύο πλευρές να φτάσουν σε μια καταρχήν συμφωνία ώστε στο Eurogroup της Παρασκευής να παρθεί η απόφαση για επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα προκειμένου να κλείσουν την τεχνική συμφωνία.

Η συμφωνία επί του μηχανισμού που θα πιστοποιεί το πλεόνασμα της προηγούμενης χρονιάς είναι ζωτικής σημασίας, όχι μόνο για την ενεργοποίηση των λεγόμενων αντίμετρων αλλά και με δεδομένο ότι η συμβιβαστική πρόταση της Κομισιόν, την οποία πρέπει να αποδεχθεί και το ΔΝΤ, προβλέπει τη μείωση των συντάξεων στο ύψος του 1% του ΑΕΠ το 2019 και την ισόποση μείωση του αφορολόγητου το 2020 αν και εφόσον το 2018 πιαστεί ο στόχος για πλεόνασμα 3,5%.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι συζητήσεις μεταξύ όλων των εμπλεκομένων πλευρών συνεχίζονται με κυβερνητικό στέλεχος να σημειώνει με νόημα στο Documentonews.gr ότι «μέχρι την Παρασκευή περιμένουμε κάτι παραπάνω από την ανακοίνωση της επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter