Κυβέρνηση: Η χώρα χρειάζεται σοβαρή αντιπολίτευση με σταθερές θέσεις

Κυβέρνηση: Η χώρα χρειάζεται σοβαρή αντιπολίτευση με σταθερές θέσεις

Συνεχίζεται η διελκυστίνδα Κυβέρνησης – Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το θέμα των κοινωνικών μέτρων Τσίπρα και τη στάση της ΝΔ στην ψηφοφορία στη Βουλή την Παρασκευή για την καταβολή της 13η σύνταξης.

Κυβερνητικές πηγές με αφορμή δήλωση του γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής και βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ Λ. Αυγενάκη ότι «μας κυβερνά μια πολιτική συμμορία του κ. Τσίπρα» σημειώνουν πως «Στη ΝΔ θα πρέπει να αποφασίσουν: Θα επιτίθενται χυδαία στην κυβέρνηση με απρεπείς χαρακτηρισμούς (τελευταίο δείγμα ο κ. Λ. Αυγενάκης που είπε ή “οι πολίτες αξίζουν ένα άλλο ήθος και ύφος εξουσίας”, σύμφωνα με πρωθύστερη ανακοίνωσή της».

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως «Η χώρα χρειάζεται μια σοβαρή αντιπολίτευση με σταθερές θέσεις και απόψεις. Το μπρος-πίσω σε αποφάσεις, όπως στο θέμα της ενίσχυσης των χαμηλοσυνταξιούχων δεν βοηθά ούτε τους πολίτες ούτε τη χώρα».

Το πρωί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1, χαρακτήρισε «προβληματικό το γεγονός ότι η ΝΔ ακόμα δεν έχει δώσει πειστικές απαντήσεις» γιατί άλλαξε την απόφαση της και ψήφισε «παρών« στη Βουλή «Αμέσως μετά το ερώτημα που τέθηκε από το γερμανικό υπουργείο οικονομικών».

«Η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης άλλαξε πλήρως και σχεδόν άμεσα. Επομένως είναι η στάση της ΝΔ που έχει πολλά ερωτηματικά. Για ποιο λόγο, ενώ δεν υπήρξε καμία απολύτως ένδειξη ότι οι θεσμοί θα απαντήσουν αρνητικά στο ερώτημα, το οποίο τέθηκε από τη μεριά του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αλλά και του ESM μέσω του κ.Ντάισελμπλουμ. Για ποιό λόγο λοιπόν η ΝΔ άλλαξε άρδην την τοποθέτησή της;» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του κ. Τζανακόπουλου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter