Κυβέρνηση καταστροφής

Κυβέρνηση καταστροφής

Στην Ευρωπαϊκή Ενωση η μια μετά την άλλη οι χώρες μέλη της, ανακοινώνουν μέτρα για να υποστηρίξουν τον τουριστικό τους κλάδο αλλά και αυτόν της εστίασης, ενισχύοντας εκτός από τις επιχειρήσεις παντός είδους και τους πολίτες που επιθυμούν να πάνε διακοπές.

Μόνο η Ελλάδα, ως άλλο γαλατικό χωριό, παραμένει σε άλλο μήκος κύματος καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποφασίσει ότι οποιαδήποτε ενίσχυση θα κατευθυνθεί σε μεγαλοξενοδόχους και μεγαλοεπιχειρηματίες.

Τα μαγαζιά λιανικής πώλησης έχουν ανοίξει από τη Δευτέρα, αλλά τα αποτελέσματα είναι τελείως απογοητευτικά. Ελάχιστοι είναι αυτοί που μπαίνουν μέσα σε αυτά και ακόμα λιγότεροι αγοράζουν κάτι. Και μιλάμε για την Αθήνα, όπου ο τουρισμός τα προηγούμενα χρόνια σημείωσε αλματώδη αύξηση.

Το οικονομικό επιτελείο του Μητσοτάκη δεν έχει ανακοινώσει απολύτως τίποτα για τουρισμό και εστίαση. Μόνο σενάρια υπάρχουν μέχρι τώρα και όλα εστιάζονται στη μείωση του ΦΠΑ. Τίποτα παραπάνω.

Και βέβαια δεν μιλάμε για κουπόνια τουρισμού αντίστοιχα με αυτά του κοινωνικού τουρισμού, ώστε και να πάνε διακοπές οι οικογένειες και να βοηθηθούν τα μικρά ξενοδοχεία και τα εστιατόρια.

Οι υπουργοί του Μητσοτάκη βλέπουν τη γαλλική κυβέρνηση ως κομμουνιστική που για να ενισχύσει τον τουρισμό της χώρας και την εστίασή της και για να αποφευχθούν απώλειες θέσεων εργασίας επιστρέφει στις εταιρείες το 70% των ακαθάριστων μισθών των εργαζομένων, μέτρο το οποίο θα παραταθεί τουλάχιστον μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Τι θέλει να επιτύχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη μη ρίχνοντας χρήματα στην αγορά από τα κρατικά ταμεία, αλλά και μη απαιτώντας από τις τράπεζες να δώσουν δάνεια με κρατική εγγύηση για να ενισχυθούν οι μικρομεσαίες και μικρές επιχειρήσεις;

Αυτό που θέλει είναι να παραμείνουν ζωντανοί οι μεγαλοεπιχειρηματίες φίλοι της, αδιαφορώντας για όλους τους υπόλοιπους πιστεύοντας ότι θα σωθεί.

Πλανάται όμως πλάνη οικτρά, καθώς το μόνο που καταφέρνει είναι να κάνει τα πράγματα στην οικονομία χειρότερα και να φέρει τη χώρα πιο κοντά στην καταστροφή, η οποία οι πάντες εκτιμούν ότι θα είναι τόσο μεγάλη, που θα συγκρίνεται με αυτή της γερμανικής κατοχής.

Αλλά στη Δημοκρατία, έχει ειπωθεί χιλιάδες φορές, δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Στις εκλογές που σχεδιάζουν για να σωθούν, ο ελληνικός λαός έχει την ευκαιρία να πάρει τις τύχες του στα χέρια του.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter