Κυβέρνηση Μητσοτάκη για ενίσχυση Τύπου: Δεν έχει πέτσα αλλά Πέτσα

Κυβέρνηση Μητσοτάκη για ενίσχυση Τύπου: Δεν έχει πέτσα αλλά Πέτσα

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν τρεις υπουργοί (Πέτσας, Σταϊκούρας, Σκυλακάκης) για το πρόγραμμα ενίσχυσης των πανελλήνιας κυκλοφορίας εφημερίδων, δημιούργησε τόσο μεγάλη κατακραυγή στην κοινότητα του Τύπου που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναγκάστηκε να την ανακαλέσει μέσα σε 24 ώρες.

Το φιάσκο της κυβέρνησης και του κ. Πέτσα προσωπικά καθώς η απόφαση παρωδία περιελάμβανε την ενίσχυση δύο εντύπων, του «Μακελειό» και της «Ελεύθερης Ωρας» τα οποία έχουν καταστρατηγήσει δεκάδες φορές το άρθρο 4, παράγραφος 3 της ΚΥΑ όπου περιγράφεται επακριβώς και χωρίς καμία πιθανότητα παρερμηνείας ποιες εφημερίδες μπορούν να χρηματοδοτηθούν.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «η ύλη της (εφημερίδας) να μην θίγει τον σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, να μην εισάγει ή προάγει διακρίσεις βάσει φύλου, φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, εθνικότητας, θρησκείας ή πεποιθήσεων αναπηρίας, ηλικίας ή σεξουαλικού προσανατολισμού».

Ακριβώς το αντίθετο ακριβώς από όσα προπαγανδίζουν τα δύο αυτά αποκρουστικά έντυπα, τα οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο επί του Τύπου αρμόδιος υπουργός της προσπάθησε να χρηματοδοτήσει νύχτα, νομίζοντας ότι κανείς δεν θα αντιδρούσε.

Μήπως πρέπει να ενημερώνεται και να διαβάζει ο κ. Πέτσας τις εφημερίδες που κυκλοφορούν στη χώρα για έχει ίδια αντίληψη για το περιεχόμενό τους;

Εκτός αν τις διαβάζει και δεν τον ενόχλησε το περιεχόμενό τους. Γιατί τότε τα πράγματα έχουν ξεφύγει για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και θέλοντας να τα έχει με όλους τους ακροδεξιούς καλά και να τους προσεταιριστεί στο κόμμα, το οποίο στρατικοποιεί την κοινωνία και επιθυμεί, όσο και αν διαψεύστηκε, η εσωτερική ασφάλεια να ανατεθεί στο στρατό, χρηματοδοτεί και τα έντυπά τους.

Ο κ. Πέτσας μάλιστα προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη του καθορισμού της λίστας στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς ανέφερε ότι «με έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση του νυν Εκπροσώπου Τύπου και του πρώην αρμόδιου Υφυπουργού της προηγούμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας. Και αυτό γιατί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (υπ’ αριθμ. 338/12.12.2019) εφαρμόζει πλήρως όσα ψήφισε και υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση (σχετ. άρθ. 51 του ν. 4609/2019/ΦΕΚ 67/Α’ και παρ. 7 της υπ’ αριθμ. 107/18.06.2019/ΦΕΚ 2355/Β’ ΚΥΑ)”.

Συμπλήρωσε πως «επειδή, όμως, φαίνεται ότι κάποιοι «ξέχασαν» τι υπέγραψαν και αλλάζουν γνώμη για αυτό που οι ίδιοι πρότειναν και ψήφισαν» ανακαλείται η απόφαση.

Ξέχασε φαίνεται τις μικρές αλλά ουσιαστικές παρεμβάσεις που έκανε ο ίδιος στην ΚΥΑ της προηγούμενης κυβέρνησης, παρεμβάσεις που είχαν κατακριθεί και από φιλικά προς την κυβέρνησή του έντυπα όπως η «Καθημερινή» και «Το Βήμα».

Ο κ. Πέτσας έχει καλέσει τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων για τα θέματα Τύπου σήμερα Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης προκειμένου να εκφράσουν, αν το επιθυμούν, τις προτάσεις τους.

Μήπως πρέπει να υπενθυμίσει κάποιος στον κ. Πέτσα ότι υπάρχουν η ΕΣΗΕΑ και η ΕΙΗΕΑ που μάλλον καίγονται περισσότερο από τους εκπροσώπους των κομμάτων;

Οι δικαιολογίες του κυβερνητικού εκπροσώπου για το φιάσκο όπως και η νέα λίστα με τα χρηματοδοτούμενα έντυπα θα έχουν ενδιαφέρον να δημοσιοποιηθούν. Αλλά δεν γίνεται όλα σε αυτή την κυβέρνηση να διορθώνονται κατόπιν εορτής. Τι άραγε λέει για αυτά τα φαινόμενα ο προϊστάμενος, υποτίθεται, των υπουργών, πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης;

Διαβάστε επίσης

Ο Πέτσας ανακάλεσε άρον-άρον την απόφαση για επιχορήγηση εκδοτών μετά το… «Μακελειό» που προκλήθηκε

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter