Κυβέρνηση σε ανεξέλεγκτο ακροδεξιό κατήφορο

Κυβέρνηση σε ανεξέλεγκτο ακροδεξιό κατήφορο

Στο χθεσινό κύριο άρθρο του το documentonews.gr είχε προειδοποιήσει ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ως άλλος «Σερίφης του Νότιγχαμ» είχε εξαπολύσει τους πρατωριανούς του αφήνοντάς τους ανεξέλεγκτους να προβαίνουν σε πρωτοφανείς βιαιότητες κατά πολιτών, την ώρα που στη Βουλή η κυβέρνηση Μητσοτάκη περνάει τον πιο αναίσχυντο προϋπολογισμό των κυβερνήσεων της Δεξιάς που κυβέρνησαν μεταπολιτευτικά τη χώρα.

Κανείς δεν φανταζόταν όμως πως θα ξημέρωνε η Τετάρτη για τους κατοίκους της πιο πολυκατοικημένης ίσως περιοχής της Αθήνας. Αρμάδες κουκουλοφόρων εκαμιτών να ορμούν σε σπίτια να ακινητοποιούν πατέρα και παιδιά, να απειλούν τη μητέρα στην προσπάθειά τους να φτάσουν σε διπλανό κατειλημμένο σπίτι.

Με πρακτικές εμφυλιοπολεμικών εποχών οι πραιτωριανοί του Χρυσοχοΐδη καταπατούν τα προσωπικά δικαιώματα και το οικογενειακό άσυλο, φορτώνουν με fake κατηγορίες πρόσωπα υπεράνω υποψίας στην προσπάθειά τους να επιβάλλουν το νόμο και την τάξη, μεταξικής κοπής.

Την ίδια ώρα στη Βουλή η κυβέρνηση περνά έναν προϋπολογισμό με τον οποίο έχουν ξεχαστεί όλες οι προεκλογικές υποσχέσεις της Νέας Δημοκρατίας, όπως η ανάπτυξη του 4%, οι μεγάλες επενδύσεις και η στήριξη της μεσαίας τάξης. Περνάει η κυβέρνηση αυτή έναν προϋπολογισμό με τον οποίο δίνονται όλα για τις μεγάλες επιχειρήσεις, ξεχνώντας τους μικρομεσαίους που στηρίζουν την ελληνική οικονομία. Περνούν έναν προϋπολογισμό που δεν στηρίζεται πουθενά και φέρνει από την πίσω πόρτα νέο μνημόνιο.

Και ταυτόχρονα σε διπλανή αίθουσα όπου συνεδριάζει η Προανακριτική Επιτροπή που έχει συσταθεί με τη σύμπραξη Νέας Δημοκρατίας και ΚΙΝΑΛ στήνεται πραξικόπημα από τα ίδια κόμματα εργαλειοποιώντας τη Βουλή προσπαθώντας να καθαρίσουν τους λεκέδες «χορηγών», «αρχηγών», πρωταγωνιστών και εμπλεκόμενων του Novartis_Gate και του Noor1.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη βλέποντας ότι χάνεται το παιγνίδι των προεκλογικών υποσχέσεών της, σε οικονομία και μεταναστευτικό-προσφυγικό, έχει στραφεί στην προσπάθεια επιβολής μιας νέου τύπου «μεταξικής δημοκρατίας» προσφέροντας στους πολίτες μια φαινομενική ασφάλεια, καθώς ο φόβος θα πλανάται πάνω από τη χώρα, οι νόμοι περί προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων θα καταπατούνται χωρίς όρια από ανεξέλεγκτους ασφαλίτες και γενικά μια σιγή νεκροταφείου θα καλύπτει τη χώρα.

Όμως τίποτα από αυτά δεν πρόκειται να γίνει όσο και να το θέλει η κυβέρνηση. Ήδη η αντίδραση στις τακτικές αυτές είναι μεγάλη ακόμα και από ανθρώπους δεξιών φρονημάτων. Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να ανεχτεί για πολύ την καταπάτηση των δημοκρατικών μεταπολεμικών κατακτήσεων. Ας το καταλάβει επιτέλους ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter