Κυβέρνηση σε νιρβάνα

Κυβέρνηση σε νιρβάνα

Στον δικό της κόσμο ζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη εν μέσω καταστροφικής πορείας της ελληνικής οικονομίας.

Ενώ από παντού κτυπούν οι σειρήνες συναγερμού του πλοίου που βυθίζεται, τίποτα δεν χαλάει τον ύπνο των «σοφών» του Μεγάρου Μαξίμου και της πλατείας Συντάγματος.

Ο ένας μετά τον άλλο καταρρέουν οι δείκτες της ελληνικής οικονομίας. Πρώτα ήρθε η ύφεση του β’ τριμήνου στο 15,3% και τώρα έρχεται ο αποπληθωρισμός που κάνει και αυτός ρεκόρ στο -2,3%.

Ο συνδυασμός και τον δύο αυτών μεγεθών είναι θανατηφόρος για οποιαδήποτε οικονομία και όχι μόνο για την ελληνική η οποία παρά την έξοδό της από τα μνημόνια επί ΣΥΡΙΖΑ, έχει πάρει την κάτω βόλτα με της πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο αποπληθωρισμός σε συνδυασμό με την ύφεση συντελεί μαθηματικά στην πτώση της κατανάλωσης με όλες τις επιπτώσεις που συνεπάγεται αυτό για την οικονομία και στη συνέχεια βέβαια η αναστολή οποιουδήποτε επενδυτικού σχεδίου.

Ουσιαστικά βυθίζει τα νοικοκυριά στη φτωχοποίηση καθώς μεγαλώνουν τα χρέη τους και μειώνεται δραματικά η αγοραστική τους δύναμη. Και μόνο η καθίζηση κατά 84,6% του τζίρου των επιχειρήσεων καταλυμάτων και εστίασης το β’ τρίμηνο του 2020 δείχνει τη δραματικότητα της κατάστασης.

Η λύση είναι μονόδρομος. Είναι η συνεχής ενίσχυση των εισοδημάτων των εργαζομένων, των μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρότι βλέπει την πορεία προς την καταστροφή, κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι δεν το βλέπει, αρνείται να πάρει τα αναγκαία μέτρα και αφήνει την οικονομία να βυθίζεται.

Όσο ο χρόνος περνάει και παραμένει αδιάφορη για το μέλλον των πολλών, ενδιαφερόμενη μόνο για τους λίγους και εκλεκτούς της μεγαλοεπιχειρηματίες, τόσο η χώρα βρίσκεται πιο κοντά σε ένα νέο καταστροφικότερο μνημόνιο, χωρίς δυνατότητα διεξόδου.

Κάτι βέβαια που εγκυμονεί σοβαρότατους εθνικούς κινδύνους και τίθεται εν αμφιβόλω το μέλλον της Δημοκρατίας.

Μοναδική υπεύθυνη για αυτό η κυβέρνηση Μητσοτάκη και μόνο.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter