Kυβέρνηση: Τώρα αρχίζει η μάχη κατά της διαπλοκής – Σήμερα το πόρισμα για δάνεια Κομμάτων – ΜΜΕ

Kυβέρνηση: Τώρα αρχίζει η μάχη κατά της διαπλοκής – Σήμερα το πόρισμα για δάνεια Κομμάτων – ΜΜΕ

Αυτό το μήνυμα στέλνει κυβερνητική πηγή, με αφορμή τη σημερινή ολοκλήρωση ενός κύκλου, με την έγκριση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της δανειοδότησης κομμάτων και ΜΜΕ και την κατάθεσή του στον Πρόεδρο της Βουλής.

Η ίδια κυβερνητική πηγή, σε επικοινωνία που είχε με το ΑΠΕ -ΜΠΕ, επισημαίνει κατ’ αρχάς τη σημαντική δουλειά που έγινε τους προηγούμενους μήνες από τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, δουλειά που θα αποτυπώνεται, προφανώς, και στο τελικό πόρισμα, που αναμένεται να αριθμεί, ούτε λίγο ούτε πολύ, περί τις 600 σελίδες.

«Η κυβέρνηση θα δώσει μεγάλο βάρος στην υπόθεση», υπογραμμίζει ο ίδιος κυβερνητικός παράγων. Και ξεχωρίζει δύο από όλους τους φακέλους που απασχόλησαν την εν λόγω επιτροπή: Το δάνειο της εφημερίδας «Κήρυκας Χανίων», την πλειοψηφία των μετοχών του οποίου (60%) έχει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, και τα δάνεια με «αέρα», φράση που παραπέμπει σε σχετική αναφορά του διευθύνοντος συμβούλου του ΔΟΛ, Παναγιώτη Ψυχάρη.

«Η υπόθεση της διαπλοκής όχι μόνο δεν τελειώνει, αλλά, αντιθέτως, τώρα αρχίζει», τονίζει η κυβερνητική πηγή. Το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής αναμένεται ότι θα αποσταλεί στη συνέχεια στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες στελεχών από τους τρεις πόλους της διαπλοκής, σύμφωνα με την κυβερνητική επιχειρηματολογία (πολιτικά κόμματα -μέσα μαζικής ενημέρωσης -τράπεζες).

Το πόρισμα

Η τελευταία συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια στα κόμματα και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης θα γίνει σήμερα Δευτέρα στις 18.00, όπου θα τεθεί σε ψηφοφορία το εισηγητικό πόρισμα που κατέθεσε η κυβερνητική πλειοψηφία.

Τα υπόλοιπα κόμματα θα καταθέσουν επίσης τις θέσεις ή τις γραπτές προτάσεις τους προκειμένου να καταλήξει η επιτροπή στο τελικό πόρισμά της. Στην συνέχεια αυτό θα παραδοθεί στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση προκειμένου να οριστεί η συζήτησή του στην ολομέλεια του Σώματος.

Στο 400 και πλέον σελίδων πόρισμα της πλειοψηφίας γίνεται εκτενής αναφορά στην δανειοδότηση των κομμάτων και των μέσων ενημέρωσης. Όπως επισήμανε ο εισηγητής της Σπύρος Λάππας το πόρισμα της επιτροπής « είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για το πολιτικό σύστημα να προχωρήσει και σε νομοθετικές ρυθμίσεις. Να πιέσει τα κόμματά του ο καθένας από εμάς, τα κόμματά μας δηλαδή, ώστε μέσα στο Κοινοβούλιο να πάμε με προτάσεις έτσι που να αποκτήσει το πολιτικό σύστημα κάτι από τη χαμένη, την πληγωμένη τιμή και αξιοπιστία που έχει χάσει, γιατί έχει φτάσει στο ναδίρ κυριολεκτικά. Αν μπορούμε, να διορθώσουμε κάτι στον τραπεζικό πυλώνα. Γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα να μπορεί να δίνει δάνεια, δηλαδή, ο καθένας υπάλληλος χωρίς καμία εξασφάλιση, χωρίς καμία εγγύηση. Και το τελευταίο, βεβαίως, να σχηματίσουμε μια κοινή βούληση, για να μεταβάλουμε στο σύνολό του το νομοθετικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται το σύστημα των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας».

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας οι βουλευτές της θα παρουσιάσουν την δική τους θέση σε ένα κείμενο 145 σελίδων. Σύμφωνα με τον βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μ.Βορίδη και Ν.Μηταράκη, θα γίνονται αναφορές στην δανειοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ, στο μετοχικό κεφάλαιο της εφημερίδας Αυγή αλλά και σε θέματα που σχετίζονται με τον κτίριο του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Αντίστοιχη κίνηση με κατάθεση έγγραφης πρότασης αναμένεται από το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ,ενώ ήδη έχουν ανακοινώσει τις δικές τους θέσεις το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή. ​

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter