Κυβερνήτης Νέας Υόρκης: «Ο κορονοϊός μας ήρθε από την Ευρώπη, όχι από την Κίνα»

Κυβερνήτης Νέας Υόρκης: «Ο κορονοϊός μας ήρθε από την Ευρώπη, όχι από την Κίνα»

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο δήλωσε ότι ερευνητές _x000D_
καταδεικνύουν πως τα στελέχη του νέου κορονοϊού εισήλθαν αρχικά στην _x000D_
πολιτεία του από την Ευρώπη, όχι την Κίνα, και ότι οι ταξιδιωτικές _x000D_
απαγορεύσεις που επέβαλε ο πρόεδρος της χώρας Ντόναλντ Τραμπ _x000D_
εφαρμόστηκαν πολύ αργά για να περιορίσουν την εξάπλωσή της πανδημίας.

Ο Κουόμο επικαλέστηκε τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Northeastern, που εκτιμούν ότι περισσότεροι από 10.000 Νεοϋορκέζοι ενδέχεται να είχαν προσβληθεί από το νόσο ως την ώρα που η πολιτεία επιβεβαίωνε το πρώτο κρούσμα της, την 1η Μαρτίου. Επισήμανε πως πιστεύει ότι η Ιταλία είναι η πιθανή πηγή προέλευσης.

Ο κυβερνήτης της αμερικανικής μεγαλούπολης σημείωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ διέταξε την απαγόρευση των ταξιδιών από την Κίνα τη 2α Φεβρουαρίου, έναν μήνα και πλέον αφού είχαν εμφανιστεί πληροφορίες σχετικά με μια επιδημία στην Κίνα, ενώ αποφάσισε να απαγορεύσει τα ταξίδια από την Ευρώπη τον επόμενο μήνα. Έως εκείνη τη στιγμή, ο ιός είχε εξαπλωθεί ευρέως στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον ίδιο. «Ενεργήσαμε δύο μήνες μετά το ξέσπασμα στην Κίνα.

Όταν κοιτάζεις πίσω, άραγε υπάρχει κανείς να πιστεύει ότι ο ιός παρέμενε ήδη στην Κίνα περιμένοντάς μας να ενεργήσουμε δύο μήνες αργότερα;» διερωτήθη ο Κουόμο, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου που παραχωρεί. «Το άλογο είχε ήδη φύγει από τον σταύλο έως τη στιγή που εμείς κινηθήκαμε».

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter