Κυβερνητικά «δώρα» με εκπτώσεις σε καναλάρχες και αυξήσεις σε στελέχη - Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ

Η «λίστα Πέτσα» φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει απροκάλυπτα να κάνει «δωράκια» στους καναλάρχες.

 Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή για τα ΜΜΕ μόνο σκανδαλώδες μπορεί να χαρακτηριστεί.

Αναλυτικά, προβλέπει έκπτωση άνω του 98% στα χρήματα που οφείλουν να καταβάλλουν για το 2020 τα κανάλια ως αντίτιμο για τις άδειες εθνικής εμβέλειας, πλήρη απελευθέρωση των αποδοχών των επικεφαλής της ΕΡΤ και του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων καθώς και αυξημένα μισθολόγια για στελέχη της ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, μειώνεται η δόση που οφείλουν να καταβάλλουν για το 2020 τα κανάλια ως αντίτιμο για τις άδειες εθνικής εμβέλειας, από τα 3.5 εκατ. ευρώ στα 50.000 ευρώ. Μοναδική προϋπόθεση βέβαια για την μείωση, πιο πολύ για τα μάτια του κόσμου, είναι τα κανάλια να έχουν προβεί μέσα στο 2020 σε αντίστοιχες δαπάνες για αγορά και παραγωγή τηλεοπτικού προγράμματος ή για άλλο έξοδο τεχνολογικού εξοπλισμού και υποδομών. 

Επίσης παρέχεται περαιτέρω διευκόλυνση στα κανάλια τα οποία θα μπορούν πλέον να καταβάλλουν σε περισσότερες δόσεις το αντίτιμο για τη δόση του 2021.

 Σχετικά με τις αποδοχές του προέδρου και του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ καθώς και του προέδρου του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, αυτές, απελευθερώνονται από κάθε περιορισμό της υφιστάμενης νομοθεσίας.

Τέλος, με άλλη διάταξη, ορίζεται πως «το ΕΣΡ με απόφαση του, ορίζει το ύψος των πρόσθετων αμοιβών των πάσης φύσεως επιτροπών και ομάδων εργασίας που συγκροτεί».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.