Κυβερνητικά «τέρατα»: «Οι μετανάστες μετά από όσα έκαναν θα μείνουν στον δρόμο για όσο πάει»

Κυβερνητικά «τέρατα»: «Οι μετανάστες μετά από όσα έκαναν θα μείνουν στον δρόμο για όσο πάει»

Σοκάρουν οι διατυπώσεις – «τέρατα» που αναπαράχθηκαν από κυβερνητικά χείλη και αναδύονται από τις στάχτες της καμένης Μόριας.

Ο γ.γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, Μάνος Λογοθέτης, παρουσία εκπροσώπων διαφόρων ΜΚΟ, χρησιμοποίησε εκφράσεις και διατυπώσεις που σε καμία περίπτωση δεν τιμούν τον θεσμικό του ρόλο, εκφράζοντας και απηχώντας -προφανώς- τις θέσεις της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πάμε όμως να δούμε συγκεκριμένα τι ειπώθηκε. Ο γ.γ. γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής συναντήθηκε με εκπροσώπους διάφορων ΜΚΟ όπως UNHCR, IOM, MSF, ΕΕΣ και άλλες. Ωστόσο, ευθύς εξ αρχής υπήρξε τεταμένο κλίμα με ορισμένους από τους εκπροσώπους. 

Ο κ. Λογοθέτης άφησε να εννοηθεί πως με τις δράσεις τους, δύο συγκεκριμένες ΜΚΟ, προκαλούν τον «εκτροχιασμό» των προσφύγων. Όμως, ο μόνος που «εκτροχιάστηκε» στη συγκεκριμένη συζήτηση είναι ο γ.γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής είπε: «Η Ελλάδα είναι υπό επίθεση. Αν υποχωρήσουμε, η Ελλάδα θα φανεί ότι έχει ηττηθεί. Γι’ αυτό και οι μετανάστες, αφού έκαναν όσα έκαναν (σ.σ. εννοώντας ότι έκαψαν τη Μόρια), θα μείνουν στον δρόμο, σε σκηνές κάτω από τις ελιές για όσο πάει».

Υιοθετεί η κυβέρνηση τέτοιου είδους εκφράσεις που εκστομίζει ένας εκπρόσωπός της;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter