Κυβερνητικές εκκλήσεις στο… και πέντε προς τους ιδιώτες γιατρούς

Κυβερνητικές εκκλήσεις στο… και πέντε προς τους ιδιώτες γιατρούς

Τόσο ο Βασίλης Κικίλιας, όσο και ο Γιώργος Πατούλης, πραγματοποίησαν κάλεσμα βοήθειας στο ΕΣΥ προς τους ιδιώτες γιατρούς στη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας. Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο είχαν επισημάνει από την έξαρση του πρώτου κύματος της πανδημίας τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με την κυβέρνηση να… κοιτάζει έναν χρόνο αργότερα προς το μέρος των ιδιωτών, αναζητώντας λύσεις μέσα στον… πανικό της.

Ο Βασίλης Κικίλιας ξεκίνησε την τοποθέτησή του σημειώνοντας ότι «η Αττική και η χώρα πιέζονται», ενώ απηύθυνε κάλεσμα σε ιδιώτες γιατρούς, προκειμένου να ενσωματωθούν στο ΕΣΥ για ορισμένες ημέρες μέσα στον μήνα. 

Παράλληλα τόνισε ότι πλέον μολύνονται με μεγαλύτερα συχνότητα τα άτομα ηλικίας 20-50 ετών. 

Όσον αφορά το ποσοστό κάλυψης των εμβολιασμών (με μία δόση), ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι ανέρχεται σε 7,62%, ενώ οι δύο δόσεις έχουν χορηγηθεί στο 3,64% του πληθυσμού της χώρας.

Για την «υπόθεση Pfizer», ο υπουργός ανέφερε ότι στη χώρα θα φτάσουν 1.071.000 δόσεις εντός Απριλίου, ενώ αναμένονται 90.000 επιπλέον δόσεις της εταιρείας από τις 4.000.000 που ανακοίνωσε η ΕΕ για όλη την Ευρώπη τον Μάρτιο.

Τέλος, ο Βασίλης Κικίλιας τοποθετήθηκε και στο ζήτημα των διαδηλώσεων, ζητώντας «να πέσουν οι τόνοι» και καλώντας άπαντες «να συνυπολογίσουν την αξία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας», δίχως καμία διάθεση αυτοκριτικής, για ακόμη μία φορά, για τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες, όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, απηύθυνε με τη σειρά του έκκληση προς τους ιδιώτες γιατρούς ώστε να «συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter