Κυβερνητικές πηγές: Να δούμε τι άλλο θα σκαρφιστεί ο Μητσοτάκης για να καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Κυβερνητικές πηγές: Να δούμε τι άλλο θα σκαρφιστεί ο Μητσοτάκης για να καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Καρφιά» εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή τις διατυπώσεις του προέδρου της ΝΔ, που ζητούσε διεξαγωγή εκλογών πριν από τη Συμφωνία των Πρεσπών «προκειμένου οι πολίτες να αποφασίσουν για το εθνικό θέμα», εξαπολύει το Μέγαρο Μαξίμου.

«Ο κ. Μητσοτάκης τυφλωμένος από το πάθος του για εξουσία, αδυνατεί να παρακολουθήσει την αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο όσο και στα Βαλκάνια», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

«Η κυβέρνηση ανοίγει ιστορικούς δρόμους με τον EastMed και με τη Συμφωνία των Πρεσπών και αυτός αγχώνεται για το πότε θα γίνουν οι εκλογές, τις οποίες άλλωστε ζητά διαρκώς εδώ και τρία χρόνια», προσθέτουν και καταλήγουν:

«Να δούμε, όμως τώρα, που στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ επιβεβαιώνεται ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν καθορίζει εθνότητα, τι άλλο ψέμα θα σκαρφιστεί για να την καταψηφίσει».

Μητσοτάκης: Εκλογές ως τον Μάιο του 2019

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πεπεισμένος ότι το απώτατο όριο των εκλογών θα είναι ο Μάιος του 2019.

«Σημασία έχει να φύγει αυτή η κυβέρνηση το ταχύτερο δυνατόν και μακάρι αυτό να συμβεί πριν από τη Συμφωνία των Πρεσπών προκειμένου οι πολίτες να αποφασίσουν για το εθνικό θέμα», ανέφερε κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου γεύματος για τις γιορτές των Χριστουγέννων, με εκπροσώπους του Τύπου.

«Αν φύγει ο κ. Καμμένος από την κυβέρνηση δεν βλέπω πως μπορεί ο κ. Τσίπρας να συνεχίσει να κυβερνά, έχοντας χάσει επί της ουσίας τη δεδηλωμένη. Γι’ αυτό βλέπω ως απώτατο όριο εκλογών τον Μάιο», υποστήριξε.

Εν κατακλείδι, αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Επί της ουσίας δεν έχουμε υπουργό Εξωτερικών και υπουργός Άμυνας είναι ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος μπροστά στο πολιτικό του τέλος δεν διστάζει πλέον να λέει ό,τι θέλει».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter