Κυβερνητικές πηγές: Ο πραγματικός λόγος που η ΝΔ ζητά εξεταστικές στη Βουλή

Κυβερνητικές πηγές: Ο πραγματικός λόγος που η ΝΔ ζητά εξεταστικές στη Βουλή

Στην αντεπίθεση περνά η Κυβέρνηση κατηγορώντας την ΝΔ ότι ζητά τις εξεταστικές επιτροπής για το Noor 1 και το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα του δημόσιου διαλόγου κρύβοντας μια σειρά από θετικά στοιχεία και ενδείξεις στην Ελληνική οικονομία το τελευταίο διάστημα και ειδικά μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Συγκεκριμένα, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι μετά την ακύρωση της επιχείρησης «καταστροφολογίας, διαστρέβλωσης, παραποίησης και κινδυνολογίας» της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με το κλείσιμο της συμφωνίας με τους θεσμούς η ΝΔ επιχειρεί ενθυμούμενη τις εξεταστικές να κρύψει ότι η Ελληνική οικονομία ανακάμπτει.

Και για του λόγου το αληθές οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι:

  • Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ η ανεργία συνεχίζει την πτωτική της τάση και τον Απρίλιο του 2017 ανήλθε σε 21,7% έναντι 23,6% τον Απρίλιο του 2016.

  • Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Μητρώου Επιχειρήσεων (ΓΕΜΗ) το πρώτο εξάμηνο του 2016 έκλεισε με θετικό ισοζύγιο συστάσεων – διαγραφών επιχειρήσεων κατά 2.259 επιχειρήσεις.

  • Τα ελληνικά διετή και δεκαετή ομόλογα παρουσιάζουν ραγδαία αποκλιμάκωση με τις αποδόσεις (04.07.2017) για παράδειγμα του ομολόγου λήξης 17/4/2019 να υποχωρεί στο 3,40% που είναι νέο χαμηλό από τον Ιανουάριο του 2010.

  • Το ΧΑΑ κατατάσσεται στην πρώτη πεντάδα των χρηματιστηρίων παγκοσμίως με βάση την απόδοση, με άνοδο 30,71% από την αρχή του έτους.

  • Οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι θετικοί, με προοπτική ακόμη μεγαλύτερης βελτίωσης. Το πρώτο τρίμηνο του 2017, εν μέσω διαπραγμάτευσης, η ελληνική οικονομία κατέγραψε ανάπτυξη 0,4%.

  • Η καταναλωτική δαπάνη την ίδια περίοδο αυξήθηκε κατά 1,5% (νοικοκυριά κατά 1,7% και Δημόσιο κατά 1%), οι επενδύσεις σημείωσαν αύξηση κατά 11,2% και οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών κινήθηκαν ανοδικά κατά 4,8%.

  • Ο τουρισμός αναμένεται να καταγράψει ιστορικό ρεκόρ, ξεπερνώντας τα 30 εκατομμύρια επισκεπτών για φέτος.

  • Ο οίκος Moody’s, αναβάθμισε το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας, αλλά και των ελληνικών τραπεζών, ενώ οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν, επιτέλους, μετά από πάρα πολύ καιρό, αρχίσει να δανείζονται στις διεθνείς αγορές χρήματος με ανταγωνιστικά επιτόκια.

«Είναι εμφανές γιατί η ΝΔ πλέον ξέχασε την καταστροφολογία και ζητάει εξεταστικές» καταλήγουν πηγές του Μαξίμου ενώ το πρωί το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού άφησε αιχμές για τις σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, επισημαίνοντας ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση ουδέποτε ζήτησε εξεταστικές για τα μεγάλα σκάνδαλα επί ημερών της όπως η Siemens, η Novartis, το Ερρίκος Ντυνάν, τα εξοπλιστικά και τα λεγόμενα «θαλασσοδάνει». 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter