Κυβερνητική γονυκλισία στον Κουρτάκη: Αίρεται η ασυλία Πολάκη μετά το φιάσκο – Εξαιρέθηκε ο Πλεύρης για να εκπροσωπήσει τον εκδότη

Κυβερνητική γονυκλισία στον Κουρτάκη: Αίρεται η ασυλία Πολάκη μετά το φιάσκο – Εξαιρέθηκε ο Πλεύρης για να εκπροσωπήσει τον εκδότη

Δεν απέφυγε την ταπείνωση η κυβερνητική πλειοψηφία, ψηφίζοντας υπέρ της άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη για τη νέα έγκληση του Γιάννη Κουρτάκη μετά το φιάσκο του Σεπτεμβρίου. Εξαίρεση ζήτησε ο Θάνος Πλεύρης από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής επειδή αναλαμβάνει τη νομική εκπροσώπηση του εκδότη των «Παραπολιτικών».

Με τις ψήφους ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνικής Λύσης η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής προτείνει – για δεύτερη φορά- στην Ολομέλεια την άρση της ασυλίας του πρώην αν. υπουργού Υγείας εξαιτίας της νέας μήνυσης του Γ. Κουρτάκη με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης.

Είχε προηγηθεί η αποτυχημένη απόπειρα στις αρχές Σεπτεμβρίου, με τη μισή Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ να απέχει από την ψηφοφορία. Το γεγονός αυτό είχε προκαλέσει εσωστρέφεια στην συμπολίτευση και εκνευρισμό στον εκδότη, με αποτέλεσμα υπουργοί, βουλευτές αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός να απολογούνται δημόσια δίνοντας την εντύπωση πως αμέλησαν να ξεχρεώσουν κάποιο πολιτικό γραμμάτιο.

Εξαιρέθηκε ο Πλεύρης

Πριν τη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, ο Θάνος Πλεύρης αιτήθηκε την εξαίρεσή του, καθώς θα εκπροσωπήσει τον εκδότη στο δικαστήριο. «Σε συνεννόηση με τον εγκαλούντα δημοσιογράφο, θα αναλάβω και την εκπροσώπηση του στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης για την οποία ζητείται η άρση ασυλίας» σημειώνει σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, επισημαίνοντας ότι είναι πληρεξούσιος δικηγόρος του Γ. Κουρτάκη και για την αγωγή που έχει ασκηθεί εναντίον του Π. Πολάκη.

Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο, ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ έχει κάθε δικαίωμα να εκπροσωπεί όποιον θέλει. Ωστόσο, το νόμιμο δεν καθίσταται αυτομάτως και ηθικό. Πόσο μάλλον, όταν ο πρωθυπουργός της χώρας ζητά δημόσια συγγνώμη από έναν εκδότη επειδή η Κοινοβουλευτική του Ομάδα ψήφισε παρά τη θέλησή του και ένας βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος αναλαμβάνει τη νομική του εκπροσώπηση.

Η επιστολή Πλεύρη:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter