Κυβερνητική υποκρισία και εμμονή στο μπλοκάρισμα εισόδου του Κώστα Αρβανίτη σε δομή προσφύγων του Κιλκίς

Κυβερνητική υποκρισία και εμμονή στο μπλοκάρισμα εισόδου του Κώστα Αρβανίτη σε δομή προσφύγων του Κιλκίς

Πριν από λίγη ώρα και σε απάντηση της σημερινής καταγγελίας του ΣΥΡΙΖΑ για την απαράδεκτη άρνηση εισόδου για τον Ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη, στη δομή φιλοξενίας όπου σημειώθηκε το τραγικό συμβάν της χθεσινής διπλής αυτοκτονίας, απεστάλη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μια δεύτερη επιστολή από τη Γραμματεία Πρώτης Υποδοχής.

Όπως προκύπτει από την εν λόγω επιστολή, η Γραμματεία εμμένει με βιτρίνα γραφειοκρατικά προσχήματα, στην προσπάθειά της η κοινή γνώμη να παραμείνει στο σκοτάδι για την κατάσταση, τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, και προσθέτει: 

«Το αντίθετο θα ήταν πλέον θεμιτό: ο καθ’ ύλην αρμόδιος Έλληνας ευρωβουλευτής, ως μέλος της επιτροπής LIBE για τις πολιτικές ελευθερίες, τη δικαιοσύνη και τις εσωτερικές υποθέσεις, θα έπρεπε να διευκολύνεται με κάθε τρόπο, ακόμα και να προσκληθεί από τις αρχές στη δομή, πόσο μάλλον από τη στιγμή που είναι γνωστό ότι βρίσκεται στην περιοχή».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει δε τα εξής: «Για την κυβέρνηση και τους διεκπεραιωτές της απάνθρωπης πολιτικής της, στο προσφυγικό, όπως και παντού, οι άνθρωποι έρχονται πάντα δεύτεροι, πίσω από την επικοινωνιακή στρατηγική. Αυτό δε θα το επιτρέψουμε. Αύριο, θα βρεθούμε, κανονικά στο Κιλκίς, για να επιχειρήσουμε να συνομιλήσουμε με υπεύθυνους και φιλοξενούμενους, ως οφείλουμε».

Το κείμενο της επιστολής που εστάλη στον ΣΥΡΙΖΑ

Αγαπητέ κε Αρβανίτη

Καθώς παρακολουθούμε συνεχώς τις δημοσιογραφικές εξελίξεις σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα κρίνουμε σκόπιμο να επανέλθουμε στο ζήτημα άδειας εισόδου σας στη δομή φιλοξενίας του Κιλκίς μετά τις δηλώσεις σας περί άρνησης εισόδου. Για μία ακόμη φορά όπως και στην πρώτη μας επιστολή σας τονίζουμε ότι είναι ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ δικαίωμα κάθε εκπροσώπου του Ελληνικού λαού να επισκέπτεται οποιαδήποτε χώρο φιλοξενίας, οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμεί. Εντούτοις για την συγκεκριμένη δομή μας αποστείλατε μόλις σήμερα (27/12 περί τις 12 π.μ.) αίτημα προκειμένου να πραγματοποιήσετε επίσκεψη αύριο στις 28/12 στις 10:30 π.μ. Στα προηγούμενα αιτήματά σας, για επίσκεψη στις δομές φιλοξενίας της Βόλβης και του Βαγιοχωρίου στις 27/12, δηλαδή σήμερα, πάλι ήσασταν εκτός υπηρεσιακού χρονικού ορίου υποβολή αιτήματος (τουλάχιστον 5 ημέρες πριν την επίσκεψη) καθώς τα αποστείλατε 23/12, παρόλα αυτά έγιναν δεκτά.

Επίσης, οφείλουμε να διευκρινίσουμε, όπως κάναμε και στην πρώτη απάντησή μας, πως από την πλευρά της Υπηρεσίας δεν κρίνεται σκόπιμη η πραγματοποίηση της επίσκεψης στην εν λόγω δομή λόγω των θλιβερών γεγονότων των προηγούμενων ημερών.

Γι’ αυτόν τον λόγο και δεν γίνεται από την πλευρά μας να υπάρξει η σύμφωνη γνώμη.

Κλείνουμε την απάντησή μας τονίζοντας για μία ακόμη φορά πως οι εκπρόσωποι του Ελληνικού λαού έχουν το ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ δικαίωμα να επισκέπτονται τις δομές φιλοξενίας κατά την κρίση τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter