Κυβερνητικό αλαλούμ: Αντί για ρεύμα… ανοίγουν τα καταστήματα που πωλούν συσκευές θέρμανσης

Κυβερνητικό αλαλούμ: Αντί για ρεύμα… ανοίγουν τα καταστήματα που πωλούν συσκευές θέρμανσης

«Καθρέφτη» για το επιτελικό «μπάχαλο» των τελευταίων ημερών αποτελεί η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης να ανοίξει τα καταστήματα που πωλούν συσκευές θέρμανσης, χρώματα και τζάμια στη Βόρεια και Ανατολική Αττική, αντί η κυβέρνηση να δώσει λύση στο «μαρτύριο» χιλιάδων νοικοκυριών που μένουν χωρίς ρεύμα για 5η συνεχόμενη ημέρα. Ακόμα και αυτή η λύση, έρχεται μετά από πέντε ημέρες που οι αντοχές των κατοίκων έχουν εξαντληθεί και… ο καιρός βελτιώνεται ώρα με την ώρα…

Εκτάκτως ανοίγουν από σήμερα, Παρασκευή, έως τις 28 Φεβρουαρίου τα καταστήματα όπου πωλούνται συσκευές θέρμανσης μη ηλεκτρικές, καθώς και το λιανεμπόριο σιδηρικών, χρωμάτων και τζαμιών, στον Βόρειο και Ανατολικό τομέα της Περιφέρειας Αττικής.

Στόχος είναι να μπορέσουν να προμηθευτούν τα νοικοκυριά που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία «Μήδεια» και την αδυναμία του επιτελικού κράτους να αντεπεξέλθει και να αποκαταστήσει την ηλεκτροδότηση σε χιλιάδες νοικοκυριά που μένουν χωρίς ηλεκτρικό για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα. Μία απόφαση που σίγουρα δε λύνει το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης και σαφέστατα έρχεται με μεγάλη καθυστέρηση.

Πέντε ημέρες χωρίς ρεύμα

Για πέμπτη ημέρα χωρίς ρεύμα μένουν αρκετές χιλιάδες σπίτια στην Αττική καθώς η κακοκαιρία «Μήδεια» προκάλεσε πολλά προβλήματα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ, περίπου 3.500 σπίτια παραμένουν χωρίς ρεύμα ενώ οι εργασίες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης συνεχίζονται.

Δείτε επίσης: Χωρίς ρεύμα για 5η συνεχόμενη ημέρα χιλιάδες νοικοκυριά

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα βόρεια προάστια και τις περιοχές Εκάλη, Διόνυσο, Αγ.Στέφανο, Κρυονέρι, Άνοιξη, Δροσιά και Κάλαμο. Όπως αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ, η σφοδρή χιονόπτωση συνεχίζει να προκαλεί πτώσεις δέντρων λόγω του συσσωρευμένου όγκου χιονιού.

Στο μεταξύ, όπως καταγγέλλει στο documentonews.gr, κάτοικος Αμαρουσίου, που έχει μείνει χωρίς ρεύμα εδώ και τρεις ημέρες, ενημερώθηκε, όπως αναφέρει, από τον ΔΕΔΔΗΕ ότι έχει δοθεί προτεραιότητα για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην Εκάλη!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Συνεχίζονται οι εργασίες των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ στις γραμμές Μέσης Τάσης στις περιοχές Εκάλη, Διόνυσο, Αγ.Στέφανο, Κρυονέρι, ‘Ανοιξη, Δροσιά και Κάλαμο, για την επανηλεκτροδότηση άλλων περίπου 3.500 νοικοκυριών, ενημέρωσε το πρωί ο ΔΕΔΔΗΕ. Σημειώνει ακόμη ότι η χιονόπτωση που έπληξε τις περιοχές των Βορείων Προαστίων, συνεχίζει να προκαλεί πτώσεις δέντρων λόγω του συσσωρευμένου όγκου χιονιού.

Ο ΔΕΔΔΗΕ καλεί όλους τους πολίτες που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περιοχές που σημειώθηκαν ζημιές στο Δίκτυο από την κακοκαιρία, να επικοινωνήσουν άμεσα με την Εταιρία προκειμένου να εξεταστεί η περίπτωση μεμονωμένης βλάβης.

Η επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ μπορεί να γίνει τηλεφωνικά στο 11500 ή 2111900500 , μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr)».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter