Κυβερνητικό σχέδιο φίμωσης της ανεξάρτητης και μαχητικής δημοσιογραφίας

Κυβερνητικό σχέδιο φίμωσης της ανεξάρτητης και μαχητικής δημοσιογραφίας

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η επίθεση ενάντια στην ελευθεροτυπία, από την κυβέρνηση της ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που επιλέγουν, μέσω ανακοίνωσης, την στοχοποίηση των συντακτών του Documento και του Κώστα Βαξεβάνη, καθώς παρουσιάζουν την εφημερίδα και τον εκδότη της μέρος του «παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ – Παπαγγελόπουλου».

Με σχετική ανακοίνωσή της η ομάδα έρευνας του Documento σημείωσε προφητικά πως «όποιος νομίζει ότι o πόλεμος εναντίον του Documento αποτελεί το τέλος, μάλλον δεν έχει συνειδητοποιήσει ποια είναι η αρχή».

Πράγματι σειρά πλέον έχει η «Εφημερίδα των Συντακτών» η οποία έχει μπει στο στόχαστρο του συγκροτήματος Αλαφούζου και παρουσιάζεται ούτε λίγο ούτε πολύ ως “εφημερίδα των τρομοκρατών”! 

Σημειώνει σε σημερινό της δημοσίευμα, μεταξύ άλλων, η εφημερίδα:  

«Από προχθές, οπότε σημειώθηκε η «επιδρομή» της ομάδας «Ρουβίκωνας» στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο δημοσιογράφος Αρης Πορτοσάλτε, η εφημερίδα μας έχει γίνει στόχος μιας χυδαίας επίθεσης που εκπορεύεται κυρίως μέσω εκπομπών του ΣΚΑΪ, αλλά και του πρώην συνεργάτη του και νυν βουλευτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Αδυνατούμε να καταλάβουμε, για ποιον λόγο, με βάση ποια στοιχεία και με βάση ποιον συνειρμό, αρκετοί συντελεστές του σταθμού, τόσο στην τηλεόραση όσο κυρίως στο ραδιόφωνο, αλλά και ο αμετροεπής βουλευτής της Ν.Δ. χαρακτηρίζουν την «Εφημερίδα των Συντακτών» «εφημερίδα των συκοφαντών και των τρομοκρατών» και την επικρίνουν ότι «υποθάλπει τα τάγματα εφόδου» ή ότι «καλλιεργεί το υπόβαθρο των επιθέσεων» (Κ. Μπογδάνος).»

Μήπως πρέπει επιτέλους να πάρει άμεσα και προσωπικά θέση ο πρωθυπουργός για όλα αυτά;

Μήπως οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές να παρέμβουν αυτεπάγγελτα, όπως οφείλουν και έχουν κάνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις; 

Η ΕΣΗΕΑ θα καταδικάσει την στοχοποίηση συγκεκριμένων εφημερίδων που όπως φαίνεται ενοχλούν σφόδρα την κυβέρνηση; 

Πάντως να είναι σίγουροι τόσο στην κυβέρνηση όσο και στα μέσα ενημέρωσης που φιλοξενούν “παπαγαλάκια” ότι η πολεμική τους που επιχειρεί να δαιμονοποιήσει τη δημοσιογραφική λειτουργία, δεν θα περάσει!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter