Κυβερνητικό «συγγνώμη» για τη βία στην Καταλονία – Ελεύθεροι οι αξιωματούχοι που διώκονται για «ανταρσία»

Κυβερνητικό «συγγνώμη» για τη βία στην Καταλονία – Ελεύθεροι οι αξιωματούχοι που διώκονται για «ανταρσία»

«Συγγνώμη» για την άνευ προηγουμένου αστυνομική βία στην Καταλονία την ημέρα του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία ζήτησε ο εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης στην περιοχή.

Την Παρασκευή ο διοικητής της καταλανικής αστυνομίας και οι ηγέτες του κινήματος υπέρ της ανεξαρτησίας της επαρχίας αυτής της Ισπανίας εξήλθαν ελεύθεροι από το δικαστήριο της Μαδρίτης το οποίο είναι επιφορτισμένο με υποθέσεις εθνικής ασφάλειας, όπου είχαν κληθεί να παρουσιαστούν.

Κανένας περιοριστικός όρος δεν έχει επιβληθεί εις βάρος τους, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του δικαστηρίου.

Οι κατηγορίες εις βάρος του Χοσέπ Λουίς Τραπέρο, διοικητή της αστυνομίας, του Ζόρντι Σάντσες και του Ζόρντι Κούσαρτ –προέδρων των δύο πιο ισχυρών αυτονομιστικών ενώσεων, της Καταλανικής Εθνικής Συνέλευσης (ANC) και της Omnium– εξακολουθούν να ισχύουν.

Η Τερέσα Λαπλάνα, αναπληρώτρια διοικητής της αστυνομίας, εναντίον της οποίας έχουν επίσης ασκηθεί διώξεις κατέθεσε στο δικαστήριο μέσω βιντεοσύνδεσης.

Όλοι κατηγορούνται στο πλαίσιο «έρευνας για ανταρσία» σε σχέση με τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου στη Βαρκελόνη.

Πάντως ο πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν ανέβαλε για την Τρίτη την ομιλία του ενώπιον του τοπικού κοινοβουλίου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter