Κυβερνητικό τελεσίγραφο προς την «γαλάζια» Τοπική Αυτοδιοίκηση των νησιών για το προσφυγικό

Κυβερνητικό τελεσίγραφο προς την «γαλάζια» Τοπική Αυτοδιοίκηση των νησιών για το προσφυγικό

Στην (γαλάζια) Τοπική Αυτοδιοίκηση αυτοδιοίκηση που αντιδρά ρίχνει η κυβέρνηση το μπαλάκι για να προχωρήσει το πολλαπλά αμφισβητούμενο σχέδιό της για τις νέες κλειστές προσφυγικές δομές στα νησιά.

Μετά την αρχική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προέβλεπε ονομαστικά τις επιτάξεις των περιοχών και τις μεγάλες αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, ο αρμόδιος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου έδωσε προθεσμία μίας μόλις εβδομάδας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να υποδείξει νέες περιοχές για το ίδιο σχέδιο νέων κλειστών δομών, στις οποίες ούτως ή άλλως οι τοπικές κοινωνίες αντιδρούν ενώ αμφισβητείται και η πρόθεση κατάργησης των δομών που υπάρχουν.

Σε συνέχεια των δηλώσεων της Παρασκευής ο Νότης Μηταράκης προχώρησε σήμερα, Δευτέρα, σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα στην οποία δίνει προθεσμία, ή αλλιώς και τελεσίγραφο, προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση μιας εβδομάδας για να υποδείξουν νέους χώρους, κάτι ίσως τεχνικά αδύνατον.

Επισημαίνει μάλιστα πως είναι όλα έτοιμα για την υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδίο:

«Μια βδομάδα προθεσμία στην τοπική αυτοδιοίκηση να υποδείξει άλλους χώρους για τις κλειστές δομές στα νησιά. Όλα έτοιμα για την υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδίου, ώστε να κλείσουν οι άναρχες ανοιχτές δομές και να επιταχυνθεί η πολιτική ασύλου και επιστροφών»

https://www.instagram.com/p/B8qTFEZhJMb/

«Εάν μέχρι την (σ.σ ερχόμενη) Παρασκευή έχουμε καταλήξει σε μια καλύτερη λύση απ’ αυτή που προτείνουμε εμείς, πολύ ευχαρίστως να εφαρμόσουμε την καλύτερη λύση», είχε δηλώσει την Παρασκευή ο Νότης Μηταράκης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως και να ‘χει η κυβέρνηση αν και παρέλαβε μια δύσκολη κατάσταση στα νησιά, χωρίς κανένα προγραμματισμό και με συνεχείς παλινωδίες, έμεινε άπραγη για μήνες και αυτή τη στιγμή αδυνατεί να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα του Προσφυγικού, τις υποχρεώσεις της απέναντι στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των υπερφίαλων προεκλογικών της δηλώσεων. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter