Κυβερνητικό τέλος στο άσυλο και στη νομική της Πάτρας

Κυβερνητικό τέλος στο άσυλο και στη νομική της Πάτρας

Κατάργηση του ασύλου αλλά και μη ίδρυση της Νομικής Σχολής στην Πάτρα, έδωσαν το πρώτο στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο της Παιδείας

.«Τρέχοντας» να υλοποιήσουν την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, η νέα υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι θα μπει η σχετική απόφαση στο πρώτο κιόλας νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή, μετά τις προγραμματικές δηλώσεις στις 23 Ιουλίου.

Παράλληλα «αποφασίστηκε και διατάχθηκε» ότι δε θα γίνει η τέταρτη Νομική Σχολή στην Πάτρα κι έτσι ανακαλείται και η απόφαση για τη σύσταση της σχετικής επιτροπής.

Η Νίκη Κεραμέως, μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό, ανέφερε ότι δε θα αλλαχτεί στους βασικούς άξονες το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για τους μαθητές που θα μπουν τον Σεπτέμβριο στην Τρίτη Λυκείου, και θα δοθεί παράταση στην υποβολή των μηχανογραφικών.

Όσον αφορά στο θέμα προσλήψεων για τον χώρο της Παιδείας, τις «προσδιόρισε» σε 4.500 στην Ειδική Αγωγή.

Αίσθηση προκαλεί ακόμα η αποστροφή της περί μακροπρόθεσμων στόχων με την προετοιμασία ενός θεσμικού πλαισίου για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης «με στόχο μεγαλύτερη ελευθερία και αυτονομία στα πανεπιστήμια».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter