Κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για τον «μακαρίτη»

Κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για τον «μακαρίτη»

Χρειάζονται γερά νεύρα, και αρκετές μαζοχιστικές τάσεις για να ακούς ψύχραιμα τα κυβερνητικά στελέχη εντός ή εκτός της Βουλής στην προσπάθειά τους να μας περιγράψουν την «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων».

Και δεν είναι μόνον ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που θέλει να βλέπει τους Έλληνες μέσα στην αισιοδοξία, τη στιγμή που τα παπούτσια του είναι παντελώς απάτητα, αλλά είναι και οι προσπάθειές τους να μας ερμηνεύσουν τους αριθμούς και τους δείκτες.

Παλεύουν να μας πουν πως μια ύφεση 10,5% είναι επιτυχία και πρέπει να ανοίξουμε σαμπάνια…

Εκείνοι ίσως, οι υπόλοιποι, ίσως θα αρκεστούν στο νεράκι.

Βάζουν μάλιστα και τα συγκριτικά στοιχεία μέσα. Πόσο υπολόγιζε ο ΣΥΡΙΖΑ, πόσο λέει η Κομισιόν, και να η επιτυχία!

Νικάμε με 10,5%, χάνουμε με 11% ύφεση!

Κοροϊδευόμαστε;

Πέραν του ότι αυτή η ύφεση έρχεται να προστεθεί σε μια άλλη κρίση την οποία ποτέ δεν ξεπεράσαμε, οι αριθμοί δεν δείχνουν τα πάντα, εκτός κι αν προχωρήσεις σε βάθος.

Το χρήμα που συγκρατείται ποια τάξη το συγκρατεί ή το συσσωρεύει;

Γιατί αν είναι οι πλούσιοι και οι έχοντες που συγκεντρώνουν περισσότερα στον καιρό της πανδημίας, δηλαδή αν ορισμένοι κλάδοι ή και μεγάλες επιχειρήσεις αυξάνουν κέρδη και έτσι μειώνεται σχετικά (σε αριθμούς) η μεγάλη εισοδηματική πτώση των υπολοίπων, τότε κλάψ’τα Χαράλαμπε.

Και εννοείται πως αυτό συμβαίνει.

Όπως και οι δείκτες για τον πληθωρισμό, έτσι και οι δείκτες της ανάπτυξης μπορεί να σου γελάνε στη μούρη.

Για παράδειγμα στον πληθωρισμό, αν ανεβαίνει η τιμή των εισαγόμενων πολυτελών προϊόντων και η τιμή των βασικών προϊόντων διατροφής όχι, τότε λίγο το κόστος για τις μεσαίες και χαμηλές τάξεις… Άλλο να ανεβαίνει δηλαδή η τιμή στα γυαλιά ηλίου Gucci, και άλλο το γάλα, το ψωμί ή τα ενοίκια…

Τώρα θέλουν να μας πουν πως ένας χαμηλός διψήφιος αριθμός κοντά στο 10% ως ύφεση είναι μεγάλη επιτυχία της λαοπρόβλητης κυβέρνησης.

Σοβαρολογείτε;

Μια απλή βόλτα έξω με τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα κλειστά, τα ρολά κατεβασμένα οριστικά ή όχι, αρκεί για να καταλάβεις που βρισκόμαστε και που θα βρεθούμε.

Με εργαζόμενους και μικροεπιχειρηματίες να μην ξέρουν που θα κάτσει η μπάλα την επομένη, αν βγουν στην ανεργία ή βάλουν λουκέτο, λίγη σημασία έχει αν η ύφεση κάτσει στο 10,5 ή στο 10,8!

Για να μην μιλήσουμε για την «ιδιότυπη» ανεργία που λέγεται «αναστολή»…

Εξάλλου όταν περάσει ο μεγάλος κίνδυνος και ανεβάσουν, όσοι ανεβάσουν ρολά, τότε θα φανεί η γύμνια.

Τότε θα στείλουν τους λογαριασμούς για αποπληρωμή…

Αλλά ως τότε έχουμε χρόνο ακόμα γιατί ακόμα και στα εμβόλια πέσανε έξω…

Εξάλλου που και πότε έπεσαν μέσα; 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter