Κυκλάδες: Στα χέρια ιδιωτικών funds η πρώτη κατοικία πολιτών μέσα από πλειστηριασμούς

Κυκλάδες: Στα χέρια ιδιωτικών funds η πρώτη κατοικία πολιτών μέσα από πλειστηριασμούς

Στα χέρια ιδιωτικών funds έχουν περάσει χιλιάδες ακίνητα σε όλη την Ελλάδα, μέσω των μη εξυπηρετούμενων δανείων και αφορούν κατοικίες, καταστήματα, βιομηχανικούς/βιοτεχνικούς χώρους, οικόπεδα, αγροτεμάχια, ξενοδοχειακές μονάδες κ.α. Μεταξύ αυτών των ακινήτων βρίσκονται χιλιάδες κατοικίες νοικοκυριών που παραμένουν απροστάτευτες από την ισχύουσα νομοθεσία.

Ιδιαίτερα μετά την πανδημία, όπου οι πλειστηριασμοί ατόνησαν, βρισκόμαστε ενόψει ενός μπαράζ πλειστηριασμών χωρίς να υπάρχει κανένα δίχτυ προστασίας για δεκάδες χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, ούτε καν για την πρώτη κατοικία.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της υπηρεσίας διενέργειας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών e – auction, τα οποία φέρνει στη Βουλή με ερώτησή του ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, αρκετές κατοικίες στις Κυκλάδες βρίσκονται μπροστά στον πλειστηριασμό. Ο αριθμός τους αποτυπώνεται αναλυτικά στον παρακάτω πίνακα, με τον σχετικό κατάλογο να ανανεώνεται και να μεγαλώνει καθημερινά:

ΔΗΜΟΣ Κατοικίες
Άνδρου 18
Θήρας 7
Μυκόνου 1
Νάξου και Μικρών Κυκλάδων 6
Πάρου 4
Σίφνου 1
Σύρου-Ερμούπολης 13
Τήνου 2

 

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι οι επιπτώσεις της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης στην εθνική οικονομία είναι εξαιρετικά σοβαρές, με αποτέλεσμα η έξαρση της ακρίβειας και η αύξηση της ανεργίας να έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τα νοικοκυριά σε όλη τη χώρα. Ειδικά στα νησιά των Κυκλάδων, πολλά «κοράκια» του real estate αναζητούν ευκαιρίες μέσα από πλειστηριασμούς. Στον αντίποδα, η κυβέρνηση παρακολουθεί απλώς τις εξελίξεις, χωρίς να έχει ανακοινώσει εάν προτίθεται να λάβει κάποια μέτρα ώστε να ανακόψει το επικείμενο κύμα πλειστηριασμών που θα έχει ανυπολόγιστες κοινωνικές συνέπειες.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter