Κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της Μαδρίτης από… πρόβατα (Photos)

Κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της Μαδρίτης από… πρόβατα (Photos)

Με ήχους από τα κουδούνια γέμισαν οι δρόμοι της Μαδρίτης, καθώς βοσκοί οδηγούσαν τα κοπάδια τους μέσα από το κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας, ακολουθώντας αρχαίους δρόμους μετακίνησης των αιγοπροβάτων για τον χειμώνα.

Μικροί και μεγάλοι κάτοικοι της ισπανικής πρωτεύουσας πήραν θέση σε πεζοδρόμια και δρόμους για να παρακολουθήσουν το περίεργο θα έλεγε κανείς θέαμα, ωστόσο πρόκειται για το ετήσιο φεστιβάλ, που ξεκίνησε το 1994, και επιτρέπει στους βοσκούς να ασκήσουν το δικαίωμά τους να χρησιμοποιούν παραδοσιακές διαδρομές προκειμένου να μεταφέρουν τα ζώα τους από τη βόρεια Ισπανία σε νοτιότερα βοσκοτόπια ενόψει του χειμώνα.

Οι βοσκοί κάνουν στάση στο δημαρχείο όπου πληρώνουν έναν συμβολικό φόρο, τιμώντας έτσι μια συμφωνία του 1418. Το φετινό κοπάδι περιελάμβανε 1.200 πρόβατα και 200 κατσίκες.

Η διαδρομή θα τους περνούσε μέσα από ήσυχα τοπία της υπαίθρου πριν από κάποιους αιώνες, όμως σήμερα πρέπει να διασχίσουν την πολύβουη πόλη.  Οι βοσκοί συνόδευαν τα κοπάδια τους και τα παιδιά έδειχναν να απολαμβάνουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα ζώα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter