Κυκλοφόρησε το trailer της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη»

Κυκλοφόρησε το trailer της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη»

Δόθηκε στη δημοσιότητα το πρώτο τρέιλερ του φιλμ «Σμύρνη μου αγαπημένη» που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο και θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση.

Οι υψηλές βλέψεις που υπάρχουν για το φιλμ που γυρίστηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή, το καθιστούν ως φαβορί για να ξεπεράσει κάθε άλλη ελληνική ταινία στην μάχη των ταμείων τη φετινή χρονιά. Τα γυρίσματα της ταινίας που σκηνοθέτησε ο Γρηγόρης Καραντινάκης σε σενάριο Μιμής Ντενίση (σε συνεργασία με τον Martin Sherman) πραγματοποιήθηκαν σε Λέσβο, Χίο, Αθήνα, Πειραιά και Φάληρο. Πρόκειται για την ιστορία της Φιλιώς Μπαλτατζή, μιας ηλικιωμένης Ελληνοαμερικανίδας, που σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της, για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα. Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας.

Πρωταγωνιστούν οι: Μιμή Ντενίση, Λεωνίδας Κακούρης, Burak Hakki, Κρατερός Κατσούλης, Ταμίλλα Κουλίεβα, Κατερίνα Γερονικολού, Αναστασία Παντούση, Ντίνα Μιχαηλίδου, Özdemir Çiftçioglu, Χρήστος Στέργιογλου, Νέδη Αντωνιάδη, Δάφνη Αλεξάντερ, Κώστας Κορτίδης, Έφη Γούση, Γιάννης Εγγλέζος, Daniel Crossley, Duncan Skinner, Nathan Thomas, Fotina Papatheodorou και ο Γιάννης Βογιατζής, ενώ special guest stars είναι οι Jane Lapotaire, Susan Humshire και ο Rupert Graves.

Η ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη» θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες, από την Tanweer, τα Χριστούγεννα του 2021

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter