«Θα επιτευχθεί το πρωτογενές πλεόνασμα 1,75%»

Κύκλοι ΥΠΟΙΚ: Προσωρινή η απόκλιση στα έσοδα λόγω μεταφοράς της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ

Προσωρινή η απόκλιση στα έσοδα λόγω μεταφοράς της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ για το Σεπτέμβριο και υπέρβασης στις επιστροφές φόρων.

H μεταφορά της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ από τον Αύγουστο στον Σεπτέμβριο, καθώς και η αύξηση των επιστροφών φόρου σε επίπεδα πολύ υψηλότερα από τον στόχο του Προϋπολογισμού, είναι οι αιτίες για την απόκλιση των καθαρών εσόδων το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2017. 

Αυτό αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τα στοιχεία για την εκτέλεση του κρατικού Προϋπολογισμού το οκτάμηνο, σημειώνοντας ότι για τους λόγους αυτούς, η απόκλιση στα έσοδα είναι προσωρινή και θα επιτευχθεί φέτος ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 1,75%.

Αναλυτικά, οι ίδιοι κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν τα ακόλουθα:

«Η απόκλιση των καθαρών εσόδων του κρατικού Προϋπολογισμού στο διάστημα των μηνών Ιανουαρίου-Αυγούστου κατά 1,74 δισ. ευρώ, εξηγείται από τα εξής:

1. Τη μεταφορά της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ από το μήνα Αύγουστο στο μήνα Σεπτέμβριο (1,027 δισ. ευρώ) και 2. Την αύξηση των επιστροφών φόρων έναντι του στόχου (469 ευρώ).

Και οι δύο παραπάνω αιτίες της απόκλισης είναι προσωρινές και το υπουργείο Οικονομικών έχει την απόλυτη πεποίθηση ότι στο τέλος του οικονομικού έτους θα επιτευχθεί ο δημοσιονομικός στόχος του 1,75%».
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.