Κυκλώνας Ίαν: Τουλάχιστον 32 νεκροί και χιλιάδες αγνοούμενοι

Κυκλώνας Ίαν: Τουλάχιστον 32 νεκροί και χιλιάδες αγνοούμενοι

Ο πέμπτος πιο δυνατός κυκλώνας που έχει χτυπήσει την αμερικανική ήπειρο άφησε τουλάχιστον 32 νεκρούς σε Φλόριντα και Καρολίνα την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τη Guardian.

Κατεστραμμένα σπίτια στα παράλια της Φλόριντα

Ο κυκλώνας χτύπησε την Κούβα στις 27 Σεπτεμβρίου και μπήκε στον κόλπο του Μεξικό έχοντας φτάσει στην κατηγορία 4 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, πιάνοντας ταχύτητα πάνω από 150mph στη νοτιοδυτική Φλόριντα. Έσβησε από τον χάρτη ολόκληρες συνοικίες, κατέστρεψε γραμμές του δικτύου διανομής ηλεκτρισμού και γέφυρες καθώς σάρωνε τις νοτιοδυτικές ακτές από την Τετάρτη.

Η μέγιστη ταχύτητα που καταγράφηκε ήταν τα 155mph, δηλαδή μόνο 2mph μακριά από το να θεωρηθεί ως κυκλώνας κατηγορίας 5. Όπως προχωρούσε στην ενδοχώρα έφερε 25-50 εκατοστά βροχής και πλημμύρες 4.5 μέτρων. Οι νεκροί φτάνουν τους 32, 10 χιλιάδες ακόμα αγνοούνται και 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Στις 29 Σεπτεμβρίου ο κυκλώνας εντοπίστηκε βορειο-δυτικά στη Νότια Καρολίνα, όπου χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα, και το βράδυ της 1ης Οκτωβρίου αποδυναμώθηκε στα σύνορα Βόρειας Καρολίνας και Βιρτζίνια. Παρά την μικρή ύφεση, έντονες πλημμύρες θα συνεχίσουν αυτή την εβδομάδα στην κεντρική Φλόριντα, και η αποκατάστασης των περιοχών φαίνεται να είναι η πιο κοστοβόρα από το 1992 μετά τον κυκλώνα Άντριου.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις επισήμανε ότι «πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 700 διασώσεις και σίγουρα θα έχουν γίνει και άλλες»

Σε εκκλησίες μένουν άνθρωποι που άφησαν τα σπίτια τους

 

Διαβάστε επίσης

Φλόριντα: Τουλάχιστον 12 νεκρούς άφησε πίσω του ο κυκλώνας Ίαν – Εικόνες καταστροφής (Photos)

Θανατηφόρο πέρασμα του κυκλώνα «Ίαν» από τις ΗΠΑ – 62 νεκροί και ανυπολόγιστη καταστροφή

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter