Κύκλωμα έκρυψε έσοδα 25 εκατ. ευρώ μέσω λογισμικού σε ταμειακές μηχανές

Κύκλωμα έκρυψε έσοδα 25 εκατ. ευρώ μέσω λογισμικού σε ταμειακές μηχανές

Ένα μεγάλο και εκτεταμένο κύκλωμα ανάπτυξης και χρήσης παράνομων λογισμικών εφαρμογών, που παρεμβαίνουν και αλλοιώνουν τα πραγματικά δεδομένα των συναλλαγών στους φορολογικούς μηχανισμούς και τις ταμειακές μηχανές, εντόπισαν οι υπηρεσίες ειδικών ερευνών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

Στο κύκλωμα φέρεται να εμπλέκονται 100 επιχειρήσεις, ενώ τα έσοδα που έχουν αποκρυφθεί υπολογίζονται σε 25 εκατ ευρώ και οι διαφυγόντες φόροι μόνο από τον ΦΠΑ σε 6 εκατ ευρώ, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ. Σε δήλωσή του, σχετικά με το θέμα, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής προαναγγέλλει εντατικοποίηση των ελέγχων, ενώ τονίζει ότι θα γίνουν πιο αυστηρές οι ποινές για όσους παραποιούν φορολογικούς μηχανισμούς με στόχο τη φοροδιαφυγή.

Ο Γ. Πιτσιλής επισημαίνει ότι θα προχωρήσει ταχύτερα η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα συστήματα της ΑΑΔΕ ως μέρος του σχεδίου ψηφιοποίησης το οποίο περιλαμβάνει ακόμη τα ηλεκτρονικά βιβλία και την ηλεκτρονική τιμολόγηση. Οι σχετικές έρευνες είναι σε εξέλιξη στο πλαίσιο της παραγγελίας της Εισαγγελέως Οικονομικού Εγκλήματος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter