Κύκλωμα μαζικών αντιγραφών από τη ΔΑΠ μέσω Facebook… «για την ΨΗΦΟ του ΑΛΛΟΥ» καταγγέλλει η ΠΑΣΠ της ΑΣΟΕΕ

Κύκλωμα μαζικών αντιγραφών από τη ΔΑΠ μέσω Facebook… «για την ΨΗΦΟ του ΑΛΛΟΥ» καταγγέλλει η ΠΑΣΠ της ΑΣΟΕΕ

Σόδομα και Γόμορα εκ μέρους της ΔΑΠ συμβαίνουν στις εξετάσεις της ΑΣΟΕΕ, σύμφωνα τουλάχιστον με την ΠΑΣΠ.

Όπως λέει η ΠΑΣΠ, η παράταξη των «αρίστων» της Νέας Δημοκρατίας προς αναζήτηση ψήφων προχωρά σε «διευκολύνεις» προς φοιτητές με λογαριασμούς στο Facebook όπου ενημερώνει για θέματα που θα πέσουν στις εξετάσεις αλλά και για τις απαντήσεις τους…

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Τα συγκεκριμένα γκρουπ δημιουργούνται λίγο πριν την εξέταση του εκάστοτε μαθήματος προκειμένου να διαρρέουν τα θέματα των εξετάσεων καθώς και οι απαντήσεις τους ώστε οι φοιτητές που συμμετέχουν σε αυτά να περνούν τα μαθήματα χωρίς περαιτέρω κόπο. Με τη μέθοδο αυτή “κερδίζουν” τη στήριξη στις εκλογές όσων φοιτητών αισθάνονται την υποχρέωση να τους ανταμείψουν για την “αγαθοεργία” τους. Όσο λοιπόν με τη μέθοδο αυτή εξασφαλίζουν ψήφους (αδιαφορώντας για το ότι πλήττεται το κύρος του Πανεπιστημίου μας) τόσο θα τα δίνουν όλα για την πολυπόθητη πρωτιά στις φοιτητικές εκλογές που μέχρι σήμερα ούτε με κιάλια δεν μπορούν να δουν».

Τι λέει όλο το δημοσίευμα:

ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ στο ΟΠΑ πλήττει την αξιοπιστία και το αδιάβλητο των εξετάσεων και κατ’ επέκταση το κύρος του Πανεπιστημίου.

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη. Οι απανωτές εκλογικές σφαλιάρες της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο τα τελευταία πολλά χρόνια έχουν φέρει τους επικεφαλής της συγκεκριμένης φοιτητικής παράταξης στα όρια της συνδικαλιστικής παράνοιας. Ανήμποροι να ορθώσουν πειστικό συνδικαλιστικό λόγο και ανίκανοι να εκπροσωπήσουν τους φοιτητές στα όργανα διοίκησης έχουν αποδυθεί σε ένα εμπόριο ελπίδας προς άγραν ψήφων. Το σχέδιο που έχουν θέσει σε εφαρμογή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών εδώ και τέσσερα χρόνια αφορά τη δημιουργία ομαδικών συνομιλιών στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης facebook στις οποίες εισάγουν προφίλ ορισμένων φοιτητών κατά τις εξεταστικές περιόδους. Τα συγκεκριμένα γκρουπ δημιουργούνται λίγο πριν την εξέταση του εκάστοτε μαθήματος προκειμένου να διαρρέουν τα θέματα των εξετάσεων καθώς και οι απαντήσεις τους ώστε οι φοιτητές που συμμετέχουν σε αυτά να περνούν τα μαθήματα χωρίς περαιτέρω κόπο. Με τη μέθοδο αυτή “κερδίζουν” τη στήριξη στις εκλογές όσων φοιτητών αισθάνονται την υποχρέωση να τους ανταμείψουν για την “αγαθοεργία” τους. Όσο λοιπόν με τη μέθοδο αυτή εξασφαλίζουν ψήφους (αδιαφορώντας για το ότι πλήττεται το κύρος του Πανεπιστημίου μας) τόσο θα τα δίνουν όλα για την πολυπόθητη πρωτιά στις φοιτητικές εκλογές που μέχρι σήμερα ούτε με κιάλια δεν μπορούν να δουν.

Από την πρώτη στιγμή που υπέπεσε στην αντίληψή μας αυτή η πρακτική της ΔΑΠ ενημερώσαμε τους καθ’ ύλην αρμόδιους προκειμένου να πάρουν πρωτοβουλίες ώστε να σταματήσουν αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο. Απευθυνθήκαμε πολλάκις προς πάσα κατεύθυνση, από τους εξεταστές και επιτηρητές των μαθημάτων, τον Προϊστάμενο Γραμματείας του Πανεπιστημίου, τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων έως και τον ίδιο τον Πρύτανη του Ο.Π.Α. Τους περιγράψαμε λεπτομερώς πως έχει στήσει η ΔΑΠ το κύκλωμα αντιγραφών αλλά η μόνιμη επωδός τους, πέραν από το να επισημάνουν στους επιτηρητές να κάνουν αυστηρότερη επιτήρηση, ήταν… ”φέρτε μας συγκεκριμένα στοιχεία”.

Βέβαια, η πρώτη, δεμένη με αποδείξεις, καταγγελία για το κύκλωμα αντιγραφών της ΔΑΠ είχε γίνει προ ετών από ένα συμβασιούχο, διδάσκοντα την Μικροοικονομική, στο τμήμα ΔΕΤ ο οποίος “κατάσχεσε” το κινητό ενός φοιτητή την ώρα που προσπαθούσε να αντιγράψει στην κόλα του τις απαντήσεις που είχαν αναρτηθεί στο γκρουπάκι από δύο εκπροσώπους της ΔΑΠ στο τμήμα ΔΕΤ. Η πρώτη αντίδραση του διδάσκοντα ήταν να ρίξει τον πέλεκυ επί δικαίων και αδίκων ακυρώνοντας τις βαθμολογίες όλων των φοιτητών οι οποίοι είχαν προσέλθει και εξεταστεί στο μάθημα. Σε δεύτερο χρόνο έφερε την καταγγελία στη Διοίκηση του Τμήματος χωρίς όμως ποτέ να γίνει γνωστό αν επιβλήθηκε η στοιχειώδης τιμωρία στους υπευθύνους για αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον. Το μόνο που αποκαλύφτηκε λίγους μήνες μετά ήταν ότι ο εν λόγω διδάσκοντας απομακρύνθηκε νύχτα από το Τμήμα

Αυτά βέβαια συνέβαιναν τότε που οι κυβερνήσεις των μνημονίων καταργούσαν τη συμμετοχή των φοιτητών στα όργανα Διοίκησης των Πανεπιστημίων στο όνομα της πάταξης της διαπλοκής!! Γελάνε και τα τσιμέντα με τη γελοία δικαιολογία που είχαν εφεύρει η τότε Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και οι λοιποί ελιτιστές πολιτικοί που ευθύνονται για την παραλίγο χρεοκοπία της χώρας προκειμένου να καταργήσουν τη Δημοκρατία στα Δημόσια Πανεπιστήμια. Εδώ και ένα χρόνο όμως που οι φοιτητές επιστρέψαμε δυναμικά στα όργανα που λαμβάνονται οι αποφάσεις, η κατάσταση έχει ήδη αρχίζει να αλλάζει.

Η πρακτική των μαζικών αντιγραφών πέραν της υποβάθμισης των πτυχίων μας, υποτιμά και τη νοημοσύνη των ίδιων των φοιτητών που αποδέχονται να γίνονται θύματα τέτοιων μεθοδεύσεων

Με την έναρξη λοιπόν του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους, οι εκπρόσωποι φοιτητών της ΠΑΣΠ θέτουν ψηλά στην ατζέντα την ακύρωση των γαλάζιων μαζικών αντιγραφών, μιας πρακτικής που πέραν της υποβάθμισης της αξίας των πτυχίων μας υποτιμά και τη νοημοσύνη των ίδιων των φοιτητών που αποδέχονται να γίνονται θύματα τέτοιων μεθοδεύσεων. Στα πλαίσια αυτά κινούνται σε τρία επίπεδα:• αρχικά ενημερώνουν τους Προέδρους των Τμημάτων του Ο.Π.Α. να λάβουν μέτρα αποτροπής της επιχείρησης των μαζικών αντιγραφών από τη ΔΑΠ,• παράλληλα, ενημερώνουν τους επικεφαλής της ΔΑΠ ΑΣΟΕΕ πως αν βρουν συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία για το κύκλωμα των αντιγραφών δεν θα διστάσουν να το καταγγείλουν επώνυμα στη Διοίκηση του Πανεπιστημίου. Η αλήθεια είναι βέβαια πως δεν φάνηκε να ιδρώνει το αυτί τους,• τέλος, απευθύνονται στους φοιτητές του Α΄ έτους γνωστοποιώντας τους τις μεθόδους που ακολουθεί η ΔΑΠ προκειμένου να ψαρεύει ψηφαλάκια.

Το πρώτο κρούσμα της χρονιάς όμως δεν άργησε να έρθει. Παραμονές της προόδου στο μάθημα Οικονομικό Δίκαιο του Τμήματος ΔΕΟΣ με διδάσκοντα τον Α. Πλιάκο, πρωτοετείς φοιτητές μας πληροφορούν ότι δέχτηκαν κρούση από ΔΑΠίτες προκειμένου να τους βάλουν στο γκρουπάκι που θα δημιουργούσαν για να στείλουν απαντήσεις κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Ο διδάσκοντας ο οποίος έχει ενημερωθεί σχετικά, προσέρχεται στην εξέταση και έκπληκτος διαπιστώνει κοσμοσυρροή και αναβάλει την εξέταση για μεταγενέστερο χρόνο, σε μεγαλύτερη αίθουσα και με αυξημένη επιτήρηση επισημαίνοντας στους παριστάμενους φοιτητές πως «δεν ήρθαμε εδώ για να κάνουμε μαζικές αντιγραφές». Ούτε αυτό το περιστατικό όμως στάθηκε ικανό ώστε να συνειδητοποιήσουν οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ ότι οι εξεταστικές δεν προσφέρονται για συγκομιδή ψήφων και εξυπηρέτηση ημετέρων.

Ο χρόνος λοιπόν κυλά, φτάνοντας αισίως στην περίοδο της εξεταστικής του χειμερινού εξαμήνου όπου και ο ποντικός πιάνεται στη φάκα. Περιέρχεται δηλαδή σε γνώση των εκπροσώπων της ΠΑΣΠ από διάφορους φοιτητές του Πανεπιστημίου το αποδεικτικό υλικό του γαλάζιου κυκλώματος αντιγραφής. Συγκεκριμένα, τα αποδεικτικά στοιχεία αφορούν τη δημιουργία ενός γκρουπ στο Facebook από εκπροσώπους της ΔΑΠ στα πλαίσια της εξέτασης του μαθήματος «ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ» του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνία, με εξεταστές τους Φ. Κοκκινάκη και Κ. Παπαχριστόπουλο, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018 κατά το χρονικό διάστημα 13:30-15:30. Δικαίωμα συμμετοχής στην εξέταση είχαν οι φοιτητές των τμημάτων 1ο Μ&Ε + ΟΙΚ + ΠΛΗΡ + ΟΔΕ + ΔΕΟΣ οι οποίοι το είχαν συμπεριλάβει στη δήλωση μαθημάτων χειμερινού εξαμήνου.

Επειδή οι καταγγελίες αυτές με τα στοιχεία που τις συνόδευαν ήταν ιδιαιτέρως σοβαρές καθώς οι πράξεις αυτές επιφέρουν σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία και στο αδιάβλητο των Πανεπιστημιακών Εξετάσεων, αλλά και στο κύρος του Πανεπιστημίου μας γενικότερα, οι εκπρόσωποι φοιτητών της ΠΑΣΠ κατέθεσαν ενώπιον κάθε αρμόδιου Πανεπιστημιακού οργάνου τον πλήρη φάκελο με τα αποδεικτικά στοιχεία του γαλάζιου κυκλώματος των μαζικών αντιγραφών (αρ.πρωτ. 1312/26-2-2018). Τον ίδιο φάκελο κοινοποίησαν μάλιστα και στο Υπουργείο Παιδείας (αρ. πρωτ. 3507/20-4-2018). Στοιχεία της συγκεκριμένης καταγγελίας αποκαλύφθηκαν και στην Εφημερίδα των Συντακτών το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 καθώς και σε μια σειρά ενημερωτικών ιστοσελίδων.

Παρότι όμως έχουν παρέλθει ήδη δύο μήνες από την πολύ σοβαρή καταγγελία των εκπροσώπων της ΠΑΣΠ, ο Πρόεδρος του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας Βλ. Σταθακόπουλος φαίνεται να κινείται με ρυθμούς χελώνας. Και να σκεφτεί κανείς πως ενώ για μεμονωμένα φαινόμενα αντιγραφής της ίδιας εξεταστικής περιόδου έχει ήδη εξαντλήσει την επιείκειά του επιβάλλοντας ποινές, για το σοβαρό αδίκημα του οργανωμένου δικτύου μαζικών αντιγραφών από εκπροσώπους φοιτητών της συγκεκριμένης παράταξης δεν έχει ψελλίσει λέξη. Με τη στάση του αυτή όμως πέραν του ότι αποθρασύνει περαιτέρω τους οργανωτές της παρανομίας παράλληλα καθιστά και τον ίδιο στην πλευρά των ενόχων. Σε κάθε περίπτωση και επειδή:• οι πράξεις που περιγράφονται πληρούν την αντικειμενική υπόσταση ποινικών αδικημάτων τελούμενων κατ’ επανάληψη,• οι πράξεις αυτές, αν συνεχίσουν να συμβαίνουν, δημιουργούν σοβαρότατες υπόνοιες μεροληπτικής αντιμετώπισης ορισμένων φοιτητών από μερίδα των Καθηγητών του Ο.Π.Α. και τέλος,• πέραν των καταγγελιών που λάβαμε, πληροφορηθήκαμε και για συγκεκριμένο φροντιστήριο το οποίο συνδράμει στην επίλυση των θεμάτων που αναρτώνται στις συγκεκριμένες ομαδικές συνομιλίεςαπαιτείται η ΟΜΟΦΩΝΗ αποδοκιμασία από την ακαδημαϊκή κοινότητα όσων οργανώνουν και ανέχονται τέτοιες αντιεκπαιδευτικές συμπεριφορές καθώς και η συστράτευση όλων για την προάσπιση των αρχών της ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ και της ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ εντός του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Καλούμε τον Πρύτανη του Ιδρύματος Εμ. Γιακουμάκη καθώς και τον Κοσμήτορα της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων Γ. Σιώμκο να μην κρύβονται πίσω από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες της κείμενης νομοθεσίας νίπτοντας τας χείρας τους για αυτή την τόσο σοβαρή υπόθεση και να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της άμεσης διευθέτησής της. Η επιλογή του “απεταξάμην” δεν αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα υπεύθυνων και γενναίων ηγετών. Απεναντίας σε τέτοιους ακαδημαϊκούς άνδρες ταιριάζουν γάντι τα λόγια του Κώστα Βάρναλη:

“Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, προσμένουν ίσως κάποιο θάμα”

Και λίγα λόγια σαν κατακλείδα για την παράταξη της ΔΑΠ

Η ΔΑΠ ΑΣΟΕΕ εδώ και 20 χρόνια παραμένει ουραγός των εξελίξεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μπορεί σε ένα μεγάλο αριθμό Πανεπιστημιακών Τμημάτων ανά τη χώρα η ΔΑΠ να εξασφαλίζει πρωτιές και αυτοδυναμίες χρησιμοποιώντας πολλές φορές αθέμιτα μέσα (είναι πρόσφατη άλλωστε η αποκάλυψη του κρούσματος μαζικής αντιγραφής εργασιών που οργάνωσε η παράταξη της ΔΑΠ σε Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών) στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο όμως, βιώνει διαρκώς την πολιτική και συνδικαλιστική απαξίωση από τη μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών.

Οι σημερινοί εκπρόσωποι της ΔΑΠ ΑΣΟΕΕ προέρχονται δυστυχώς από την ίδια μήτρα συνδικαλιστών που στο πρόσφατο παρελθόν αλώνιζε σε Γραφεία ημετέρων Καθηγητών της εποχής (Τζοάννος, Αλογοσκούφης, Σιώμκος, Χιώτης) τάζοντας λαγούς με πετραχήλια, από το πέρασμα μαθημάτων με τη μέθοδο της λίστας έως την, χωρίς κριτήρια, εισαγωγή φοιτητών σε μεταπτυχιακά. Ο συνεχής αγώνας όμως των εκπροσώπων φοιτητών της ΠΑΣΠ και της μεγάλης πλειοψηφίας των φοιτητών που στήριζουν διαχρονικά τον αγώνα ενάντια στη δουλοπαροικία που επαγγέλλονταν η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είχε ως αποτέλεσμα να την θέσουν στο περιθώριο και τον συνδικαλιστικό και πολιτικό υποβιβασμό.

Με την αποκάλυψη του κυκλώματος των μαζικών αντιγραφών αποδεικνύεται για μια ακόμη μια φορά πως η παράταξη της ΔΑΠλειτουργεί ως Δούρειος Ίππος εντός των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων. Ότι δεν κατάφερε να πετύχει δηλαδή όλα αυτά τα χρόνια ο κομματικός της φορέας μέσω της αποτυχημένης προσπάθειας αλλαγής του Συντάγματος προκειμένου να επιτραπεί η ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, έχει επιφορτιστεί να το πράξει η ίδια. Εδώ η βρώμικη δουλειά γίνεται μέσω του πλήγματος του κύρους των Δημόσιων Πανεπιστημίων και κατ’ επέκταση της υποβάθμισης της ποιότητας σπουδών που αυτά προσφέρουν. Απώτερος στρατηγικός τους στόχος η αποδοχή από την Κοινή Γνώμη της αναγκαιότητας ίδρυσης Ιδιωτικών Πανεπιστημίων με σαφή ταξικό προσανατολισμό. Τους πληροφορούμε επομένως, για να μην ματαιοπονούν. Έχουν γνώση οι φύλακες. Ραντεβού λοιπόν στα Αμφιθέατρα. Εκεί όπου ο υγιής συνδικαλισμός δημιουργεί συνειδήσεις ενημερωμένων και ενεργών φοιτητών, εκεί όπου το Εγώ συναντά το Εμείς επωάζοντας τις συνθήκες για τη γέννηση μιας κοινωνίας με ανθρωπιά, συνοχή και κοινωνική δικαιοσύνη.

Πηγή: http://paspasoee.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter