Κύκλωμα Ριχάρδος: Καρέ-καρέ η δράση των λαθρεμπόρων (Video)

Κύκλωμα Ριχάρδος: Καρέ-καρέ η δράση των λαθρεμπόρων (Video)

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού, με οπτικό υλικό από τις παράνομες συναλλαγές να έρχεται στο φως.

Στα αποκλειστικά πλάνα της ΕΡΤ, Κινέζος επιχειρηματίας φαίνεται να μεταφέρει μέσα σε τσάντα 100.000 ευρώ στον Τούρκο λαθρέμπορο χρυσού στο στρατηγείο του στην οδό Αριστείδου στο κέντρο της Αθήνας.

Αυτή η συναλλαγή ήταν στο πλαίσιο μιας άτυπης συνεργασίας που είχαν Κινέζοι επιχειρηματίες με το κύκλωμα για να ξεπλένουν το μαύρο χρήμα.

Σε άλλο βίντεο εμφανίζεται το επιχειρησιακό αυτοκίνητο της σπείρας του Τούρκου αρχηγού. Εκεί γίνεται η παράδοση του χρυσού σε Τούρκο υπήκοο, οδηγό λεωφορείου, ο οποίος με τουριστικό λεωφορείο μετέφερε τις πλάκες χρυσού στην Κωνσταντινούπολη.

Οι αστυνομικοί που τον παρακολουθούσαν τον αποκαλούσαν «καμπούρη» γιατί από τις πολλές μεταφορές και το βάρος του χρυσού, καθώς με γάντζους κρεμούσε τις ράβδους στο εσωτερικό των ρούχων στα ρούχα του, έγερνε ελαφρώς μπροστά.

Τα αρχηγικά στελέχη των δύο κυκλωμάτων τού έδιναν 100 ευρώ για κάθε κιλό χρυσού που μετέφερε στην Τουρκία. Μάλιστα υπάρχει φωτογραφία με τον Τούρκο αρχηγό να παραλαμβάνει δεσμίδες με χρήματα μέσα σε τσάντα από συνεργό του μετά την πώληση του χρυσού στην Τουρκία. Η παράνομη δοσοληψία κοντά στα ΚΤΕΛ Κηφισού.

Οι κατηγορούμενοι είχαν βρει έναν ευφάνταστο τρόπο να μεταφέρουν το «βρώμικο χρήμα» από την Τουρκία πίσω στην Ελλάδα. Η ζημιά του Δημοσίου είναι ανυπολόγιστη αλλά σίγουρα εκτιμάται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ. Η δράση των δύο ομάδων φαίνεται ότι υπερβαίνει τα δύο χρόνια και η ημερήσια διακίνηση χρημάτων υπολογίζεται σε τουλάχιστον 400 χιλιάδες ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, μόνο για τη λειτουργία των 88 καταστημάτων του γνωστού ενεχυροδανειστή, καθημερινά διέθεταν ποσό άνω των 100 χιλιάδων ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η οργάνωση μετέτρεπε κοσμήματα σε πλάκες χρυσού και τις διοχέτευε παράνομα στην Τουρκία, είτε μέσω του τελωνείου του αεροδρομίου, είτε μέσω της λεωφορειακής γραμμής Αθήνα-Κωνσταντινούπολη.

Διαβάστε ακόμη: Νέες αποκαλύψεις στη δικογραφία για τον Ριχάρδο – Αναφέρεται πασίγνωστος παρουσιαστής (Photos)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter