Κύμα αγανάκτησης στον Πύργο του Άιφελ – Ασανσέρ και καύσωνας εξαγρίωσαν τους επισκέπτες

Κύμα αγανάκτησης στον Πύργο του Άιφελ – Ασανσέρ και καύσωνας εξαγρίωσαν τους επισκέπτες

Μια αλλαγή στη χρήση των ανελκυστήρων που οδηγούν στην κορυφή του Πύργου του Άιφελ έχει αναγκάσει τους τουρίστες να περιμένουν με τις ώρες εν μέσω καύσωνα στο Παρίσι.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται το ύψους 324 μέτρων αξιοθέατο αποφάσισε αυτό τον μήνα να διαθέτει τον ένα ανελκυστήρα στους επισκέπτες που κλείνουν νωρίτερα εισιτήρια και να αφήσει μόνο έναν στη διάθεση των υπολοίπων.

Οι τουρίστες που φτάνουν στον Πύργο του Άιφελ χωρίς εισιτήριο πρέπει να περιμένουν σε μια ουρά πολλών μέτρων. Μάλιστα κάποιοι παραπονέθηκαν ότι χρειάστηκε να περιμένουν έως και τρεις ώρες.

Η θερμοκρασία στο Παρίσι έφτασε σήμερα τους 38 βαθμούς Κελσίου, αφήνοντας τόσο τους ενήλικες όσο και τα παιδιά να αποζητούν απεγνωσμένα ένα μπουκάλι κρύο νερό όσο περιμένουν.

«Είναι πολύ μεγάλη!», παραπονέθηκε ο 37χρονος Μπέρτι Σουρέτ από τον Μαυρίκιο. «Περίμενα μεγάλη ουρά, αλλά όχι τόσο. Θα έπρεπε να υπάρχουν δύο ανελκυστήρες για τους ανθρώπους που φτάνουν χωρίς εισιτήριο. Με τον αριθμό των επισκεπτών ο ένας δεν αρκεί», πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος της εταιρείας διαχείρισης του Πύργου του Άιφελ επεσήμανε ότι το καινούργιο σύστημα δεν ευθύνεται για τις μεγάλες ουρές, εξηγώντας ότι πάντα το καλοκαίρι ο αριθμός των επισκεπτών είναι μεγάλος.

Εργαζόμενοι στον Πύργο του Άιφελ έχουν απειλήσει να απεργήσουν καταγγέλλοντας το «τερατώδες» νέο σύστημα.

«Μπορώ να κατανοήσω για ποιο λόγο οι εργαζόμενοι λένε ότι είναι παράλογο, οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να θυμώνουν (…) οπότε θα απεργούσα μαζί τους», σχολίασε ο Πατ Μέρφι, ένας 66χρονος επισκέπτης από το Οχάιο των ΗΠΑ.

Περισσότεροι από 40 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν το Παρίσι πέρυσι, ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγραφεί ποτέ, ενώ περισσότεροι από 6 εκατομμύρια ανέβηκαν στον Πύργο του Άιφελ, το πιο δημοφιλές αξιοθέατο της πόλης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter