«Κύμα» απολύσεων σε Facebook, Instagram – Ο Ζούκερμπεργκ έδιωξε 11.000 εργαζόμενους της Meta

«Κύμα» απολύσεων σε Facebook, Instagram – Ο Ζούκερμπεργκ έδιωξε 11.000 εργαζόμενους της Meta

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι η Meta, η μητρική εταιρεία του κολοσσού, θα διώξει 11.000 υπαλλήλους της, ή περίπου το 13% του εργατικού δυναμικού της. «Σήμερα, μοιράζομαι κάποιες από τις πιο δύσκολες αλλαγές που έχουμε κάνει στην ιστορία της Meta», ανέφερε στο μήνυμα προς τους εργαζομένους, σημειώνοντας ότι αποφάσισε να μειωθεί το μέγεθος της εταιρείας.

«Αποφάσισα να μειωθεί το μέγεθος της ομάδας μας κατά περίπου 13% και να αφήσω 11.000 από τους ταλαντούχους εργαζομένους μας να φύγουν».

Οι απολύσεις αυτές αφορούν όλους ανεξαιρέτως τους τομείς της επιχείρησης: το Facebook και το Instagram, την πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp, καθώς και τη διεύθυνσή της που αναπτύσσει το λεγόμενο metaverse, το «εικονικό σύμπαν» που παρουσιάζεται ως το μέλλον του διαδικτύου.

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι προσλήψεις νέων εργαζομένων θα παγώσουν ως το τέλος του Μαρτίου του 2023.

«Θέλω να αναλάβω την ευθύνη για αυτές τις αποφάσεις και για το πώς φτάσαμε εδώ. Ξέρω πως είναι δύσκολο για όλους και λυπάμαι πολύ για όσους πλήττονται», ανέφερε ο Ζούκερμπεργκ.

Ο όμιλος, ο οποίος απασχολούσε κάπου 87.000 εργαζόμενους σε παγκόσμια κλίμακα την 30ή Σεπτεμβρίου, παρουσίασε απογοητευτικά αποτελέσματα χρήσης το τρίτο τρίμηνο, θεαματική μείωση του τζίρου και των κερδών του.

Οι απολυόμενοι εργαζόμενοι της Meta στις ΗΠΑ θα λάβουν ως αποζημίωση βασικό μισθό 16 εβδομάδων, άλλων δύο εβδομάδων για κάθε έτος προϋπηρεσίας, ενώ θα έχουν ασφάλιση υγείας για έξι μήνες. Η εταιρεία υποσχέθηκε επίσης να βοηθήσει τους εργαζομένους της που δεν είναι αμερικανοί πολίτες να κρατήσουν τις βίζες εργασίας τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter