Κύμα οργής για τον θάνατο του 16χρονου – Δυναμικές διαδηλώσεις, κρεσέντο καταστολής από την ΕΛ.ΑΣ (Photos)

Κύμα οργής για τον θάνατο του 16χρονου – Δυναμικές διαδηλώσεις, κρεσέντο καταστολής από την ΕΛ.ΑΣ (Photos)

Συγκεντρώσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη μετά την είδηση του θανάτου του 16χρονου Ρομά, Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή νοσηλευόμενος επί ημέρες στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου στη Θεσσαλονίκη, έχοντας δεχθεί σφαίρα στο κεφάλι από 34χρονο αστυνομικό.

Πλήθος κόσμου διαδήλωσε κατά της αστυνομικής βίας και της καταστολής, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό για την προστασία της ζωής όλων των πολιτών. Η ΕΛ.ΑΣ του Τάκη Θεοδωρικάκου απάντησε δημιουργώντας κλίμα αστυνομοκρατίας και αυθαιρεσίας.

Χημικά και προσαγωγές

Στην Αθήνα, οι αστυνομικές δυνάμεις εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό κατά των διαδηλωτών, προχωρώντας σε συνολικά 23 προσαγωγές, με είκοσι προσαγωγές να γίνονται στην 3η Σεπτεμβρίου και τρεις στη Χαριλάου Τρικούπη. Τα επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ, στο ύψος του ξενοδοχείου «Τιτάνια» και του «Rex», κοντά στην Ομόνοια, με ομάδα των συγκεντρωμένων να ρίχνει πέτρες και μολότοφ στους αστυνομικούς, που απάντησαν με χημικά και κρότου λάμψης.

Συμπλοκές μικρής διάρκειας έγιναν στην οδό Μπενάκη και Πανεπιστημίου, με τις συμπλοκές και τη ρίψη χημικών να συνεχίζεται σε όλη τη διάρκεια της πορείας.

Ανάλογη η εικόνα και στη Θεσσαλονίκη, με τις αστυνομικές δυνάμεις να επιτίθενται κατά διαδηλωτών ενώ αποχωρούσαν από την Καμάρα μετά τη λήξη της μαζικής πορείας. Προσήχθησαν 34 διαδηλωτές ενώ πραγματοποιήθηκε και μία σύλληψη.

Παράλληλα, σημειώθηκαν επεισόδια και συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ στη Χαλκίδα και τη Ρόδο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter