Κυμπουρόπουλος: Θα ήθελα να κάνω προσωπική κουβέντα με τον Πολάκη (Video)

Κυμπουρόπουλος: Θα ήθελα να κάνω προσωπική κουβέντα με τον Πολάκη (Video)

«Θα ήθελα να κάνω προσωπική κουβέντα και έναν διάλογο να δω τι έχει να πει διότι το facebook και το twitter καταστρέφουν την σκέψη” δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος στο Open μιλώντας για το τι θα έκανε αν συναντούσε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Ο κ. Κυμπουρόπουλος επισήμανε ότι τον πείραξε η ουσία στην δήλωση Πολάκη, το θέμα αναπηρία που για εμάς τους ανάπηρους μεταφράζεται στα εμπόδια που βάζει η ίδια η κοινωνία για να μην γίνεσαι ενεργός πολίτης, η ουσία είναι βαθιά πολιτική που επηρεάζει την οικονομία και τις κοινωνικές μας σχέσεις».

«Το επίδομα πρέπει σήμερα να υπάρχει» δήλωσε ο κ. Κυμπουρόπουλος και πρόσθεσε ότι θα ήθελε μια διαδικασία που θα εκπαιδεύονται οι ανάπηροι άνθρωποι. 

«Θα πρέπει να υπάρχει μια πορεία. Δεν έχει σημασία ένας διορισμός αλλά πως ξεκίνησε για να φτάσει στην θέση αυτή και ποια βήματα προσφέρει ένα κοινωνικό κράτος για να φτάσει να είναι ενεργός πολίτης».

Αναφορικά με τη στάση του Πρωθυπουργού στο ζήτημα ο κ. Κυμπουρόπουλος εξήγησε ότι: «Ήθελα να ακούσω από τον κ. Τσίπρα τι έχει να πει και να δώσει από την πολιτική του στάση, να το βάλει σε ένα πολιτικό ζήτημα, (δηλαδή) ότι η αναπηρία αποτελεί πολιτικό ζήτημα και να μην κάνει μια απλή κάλυψη και να συνεχίσει».

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδόσης Πελεγρίνης χαρακτήρισε «ατυχής και ανοίκεια» τη δήλωση του κ. Πολάκη ωστόσο δεν πρέπει να διαγράφεται το έργο του ως υπουργού.

Εξήγησε επίσης ότι πέρα από το πολύ σημαντικό πρόβλημα το οποίο αναδείχθηκε με το θέμα του κ. Κυμπουρόπουλου που ωστόσο είναι «πρώτης προτεραιότητας» δεν μπορεί να μην συζητάμε τόσες μέρες για οτιδήποτε άλλο τη στιγμή που μετά από τόσα χρόνια κρίσης. Ο λαός περιμένει κάτι να ακούσει.

Αυτή ήταν η ανησυχία του Πρωθυπουργού που απευθύνεται σε όλη τη χώρα και όχι φυσικά αδιαφορία εξήγησε ο κ. Πελεγρίνης ενώ νωρίτερα αναφέρθηκε στις σημαντικές πολιτικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει από την κυβέρνηση για τα άτομα με αναπηρία όπως οι προσλήψεις 3.500 καθηγητών στα σχολεία ειδικής αγωγής που για χρόνια είχαν παγώσει και οι δομές απειλούνταν με κλείσιμο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter