Κυμπουρόπουλος VS Δοξιάδης: Όχι στην εξίσωση ναζισμού – κομμουνισμού

Κυμπουρόπουλος VS Δοξιάδης: Όχι στην εξίσωση ναζισμού – κομμουνισμού

«Επέλεξα το λευκό σε μια εποχή που εύκολα μπορεί να επιστρέψει στο μαύρο» αναφέρει εμφατικά ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος, αρνούμενος να απολογηθεί στους επικριτές του, όπως ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης, για τη στάση του σχετικά με το αντικομμουνιστικό ψήφισμα στο ευρωκοινοβούλιο, αλλά επιχειρώντας να απαντήσει σε όσους τον ρωτούν γιατί δεν το υπερψήφισε.

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος ψήφισε λευκό. Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ξεκαθαρίζει ότι «η καταδίκη των θυμάτων του Ολοκληρωτισμού είναι επιβεβλημένη, παρότι -θέλω να πιστεύω- αυτονόητη, ενόσω η υπεράσπιση των πολιτικών και ατομικών ελευθεριών αποτελεί θεμελιώδη ευρωπαϊκό πρόταγμα», όμως κρίνει ανιστόρητη την εξίσωση ναζισμού με τον κομμουνισμό.

Την προηγούμενη εβδομάδα συμπληρώθηκαν 80 χρόνια από την έναρξη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, και τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκριναν με συντριπτική πλειοψηφία ένα ψήφισμα υπό τον τίτλο «Η σημασία της Ευρωπαϊκής μνήμης για το μέλλον της Ευρώπης» το οποίο χαρακτηρίζει τη Σοβιετική Ένωση συνυπεύθυνη με τη ναζιστική Γερμανία για το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, παραπέμποντας στο σύμφωνο μη επίθεσης μεταξύ των δύο χωρών ως μια συμφωνία συμμαχίας. Το είχαν καταθέσει από κοινού οι ομάδες του Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών, των Φιλελεύθερων, των Πρασίνων και των Συντηρητικών Μεταρρυθμιστών.

https://www.facebook.com/eUkympouropoulos/posts/422511225067181?__tn__=K-R

Κατά την άποψή του ευρωβουλευτή της ΝΔ, το ψήφισμα «εξισώνει ανιστόρητα, καθότι ατεκμηρίωτα, τον ναζισμό με τον κομμουνισμό. Στις σειρές του δεν γίνεται απολύτως καμία αναφορά για τον ρόλο της Σοβιετικής Ένωσης και στα εκατομμύρια πολιτών της που έδωσαν τη ζωή τους για τη νίκη κατά του φασισμού και τη συντριβή του ναζισμού στην Ευρώπη».

Και μεταξύ άλλων ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος προσθέτει: «Οι καιροί που διανύουμε απαιτούν την ενότητα του ευρωπαϊκού λαού και όποιοι τη διαταράσσουν με ευκολία φέρουν βαρύτατη ιστορική ευθύνη.

Ανήκω στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο οποίος στις 23 Σεπτεμβρίου του 1974 ανακοίνωσε επίσημα την υπογραφή νομοθετικού διατάγματος, με το οποίο νομιμοποιούνταν, έπειτα από 27 ολόκληρα χρόνια το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Ταυτόχρονα, καταργούνταν ο περιβόητος νόμος 509, που αποτέλεσε πηγή διωγμών, εξοριών, βασανιστηρίων και εκτελέσεων για χιλιάδες κομμουνιστές.

Σεβόμενος τις προσωπικές μου αρχές και αξίες, τον ιδρυτή του κόμματος που εκπροσωπώ, τους συναδέλφους των ευρωπαϊκών κομμουνιστικών κομμάτων, επέλεξα το λευκό σε μια εποχή που εύκολα μπορεί να επιστρέψει στο μαύρο.

Θα ήθελα, τέλος, να σας διαβεβαιώσω ότι στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού που έχω επιλέξει να δρω, σεβόμενος την εμπιστοσύνη των δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων, ψηφίζω μελετώντας στοιχεία, κάπου μακρυά από τον οπαδικό κομματισμό. Θέλω ουσία και όχι φωνές. Η αντιμετώπιση της Ιστορίας απαιτεί σοβαρότητα και όχι επικοινωνιακή διαχείριση».

Είναι ενδιαφέρον ότι ο ευρωβουλευτής της ΝΔ αναφέρεται , χωρίς να τον κατονομάζει, στον συγγραφέα Απόστολο Δοξιάδη ο οποίος την περασμένη Τρίτη με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαρισμό υπερασπίστηκε το ψήφισμα και εστιάζοντας κυρίως στους ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ χρησιμοποίησε επιθετικές εκφράσεις, αναφέροντας ότι «στους δειλούς απόντες, τους ασπόνδυλους του λευκού, και όσους καταψἠφισαν το ψἠφισμα αξίζει ακέραια η ντροπή της στάσης τους».

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος κάνει αναφορές στην μπουρζουαζία , στον νεαρό συγγραφέα Εντουάρ Λουί που με το βιβλίο του “Να τελειώνουμε με τον Εντύ Μπελγκέλ” μίλησε αυτοβιογραφικά για την ακροδεξιά, τη βία απέναντι σε όποιον είναι διαφορετικός (και φτωχός), για να πει ότι δεν θέλει να δώσει βαρύγδουπα εξηγησεις και κυρίως αρνείται να σχολιάσει την έμμεση αναφορά «περισπούδαστου ανδρός στο πρόσωπό μου». Ομως, εστίασε στον χαρακτηρισμό «ασπόνδυλοι του λευκού». Ο ίδιος σημειώνει ότι έχει μειωμένη παρουσία στον οργανισμό του τού γονιδίου SMN1, «που είναι υπεύθυνο για τη μεταφορά της εντολής κίνησης από τον εγκέφαλο στους μύες μέσω της σπονδυλικής στήλης». Για να πει ότι «δεν θα επιτρέψω στον εαυτό μου να συνηθίσει στην απανθρωποποίηση, αλλά και δεν θα παραβλέψω την επιστημονικά ορθή, διαχρονική παρατήρηση ότι από τη σπονδυλική στήλη καταλαβαίνει κάποιος σε τι λογής εποχή ανήκει ένας άνθρωπος. Πιθανολογώ, δε, ότι στα πλαίσια της αστικής ευγένειας που θέλουμε να μας διακρίνει, θα ακολουθήσει μια «συγνώμη για τον ατυχή χαρακτηρισμό, σε καμία περίπτωση κ. Κυμπουρόπουλε δεν σας αφορούσε προσωπικά».

Μυστικά & Documento

17/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter