Κυνηγούσε πόκεμον σε εκκλησία – Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 7 ετών!

Κυνηγούσε πόκεμον σε εκκλησία – Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 7 ετών!

Η δίκη ενός Ρώσου μπλόγκερ που διώκεται διότι κυνηγούσε Πόκεμον μέσα σε μια εκκλησία και γύρισε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο ξεκίνησε σήμερα στο Εκατερίνενμπουργκ, στα Ουράλια.

Ο 22χρονος Ρουσλάν Σακαλόφσκι αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και 7 έτη καθώς κατηγορείται για υποκίνηση μίσους και εξύβριση των θρησκευτικών αισθημάτων των πιστών. Η υπόθεση παραπέμπει σε εκείνη του συγκροτήματος των Pussy Riot, των νεαρών γυναικών που καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης δύο ετών για την «πανκ προσευχή» τους το 2012 εναντίον του Βλαντίμιρ Πούτιν στον καθεδρικό ναό του Ιησού Σωτήρα στη Μόσχα.

«Δεν είχα πρόθεση να προσβάλω οποιονδήποτε» υποστήριξε ο νεαρός ενώπιον του δικαστηρίου, προσθέτοντας ότι είναι έτοιμος να ζητήσει συγγνώμη, όπως ειπώθηκε κατά την διάρκεια της δίκης που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Life News.

Ο Σακαλόφσκι, δήλωσε αθώος, ενώ επισήμανε ότι ανήρτησε το βίντεο στο YouTube για να πυροδοτήσει την κριτική και τον διάλογο.

Δηλωμένος άθεος κι αφού αποφάσισε τη συγκεκριμένη αποστολή όταν παρακολούθησε μια τηλεοπτική εκπομπή όπου αναφερόταν ότι οι επίδοξοι παίχτες κινδυνεύουν με ποινικές διώξεις, επέλεξε το περασμένο καλοκαίρι να τη βγάλει εις πέρας στον καθεδρικό ναό του Εκατερίνενμπουργκ, που χτίστηκε στο σημείο που εκτελέστηκε το 1918 ο τελευταίος τσάρος της Ρωσίας Νικόλαος Β΄ και η οικογένειά του.

Ο μπλόγκερ βιντεοσκόπησε τα κατορθώματά του, την ώρα που συλλάμβανε πολλά εικονικά πλάσματα. Την ίδια ώρα ακουγόταν μια μελωδία που παρέπεμπε σε μια προσευχή, διανθισμένη ωστόσο με ύβρεις.

Κατόπιν βγήκε από τον ναό και είπε ότι λυπάται που «δεν μπόρεσε να πιάσει το σπανιότερο Πόκεμον: τον Ιησού».

Το βίντεο αναρτήθηκε την 11η Αυγούστου στο YouTube κι είχε περισσότερες από 1,6 εκατομμύρια θεάσεις.

Η ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας κατηγόρησε τον μπλόγκερ για βλασφημία.

«Δεν ζήτησα από κανέναν να παρακολουθήσει τα βίντεό μου» δήλωσε ο νεαρός άνδρας σε ένα διάλειμμα της δίκης του.

Η ΜΚΟ Διεθνής Αμνηστία κάλεσε τη Ρωσία να αφήσει ελεύθερο αμέσως τον μπλόγκερ, κρίνοντας πως πρόκειται για κρατούμενο συνείδησης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter